avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii

Un angajat la o institutie publica, intr-o functie de conducere (personal contractual) poate incheia un alt contract de munca cu o institutie de invatamant si in ce conditii (ca si program de munca). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 3 Aprilie 2015
Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Legea 284/2010
Art. 24
(1)In cazuri exceptionale, posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica pot fi ocupate si prin cumul de functii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de functii si a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, in conditiile prevazute la alin. (2).

(2)Posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul si de catre persoane din aceeasi unitate si numai in conditiile in care programul functiei cumulate nu se suprapune celui corespunzator functiei de baza. In astfel de situatii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 La multi ani! Se poate face cumul de functii pentru personalul contractual dintr-o institutie publica? Daca da, in ce conditii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat? Gheorghita123456 Gheorghita123456 [b]Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat in acelasi timp? Institutiile de stat lucreaza cu contract de colaborare? Te poate afecta cumva acest ... (vezi toată discuția)
Cumul de funcţii în aceeaşi instituţie publică ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi s-a discutat la nivel de compartiment Resurse-Umane şi urmează a se da un răspuns cu privire la următoarea problemă: Un ... (vezi toată discuția)