avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil inainte de casatorie ,intabulare dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil inainte de casatorie ,intabulare dupa casatorie

buna ziua,
ma numesc suciu sabina si nu e prima data cand cer ajutorul pe acest forum
problema mea este urmatoarea:am cumparat un apartament in inauarie anul acesta din banii mei obtinuti dupa partaj cu fostul sot.in mai m-am casatorit si inca nu am intabulat apartamentul deoarece l-am cumparata de la constructor si nu sunt gata toate ap de pe palier sa putem face intabularea.
intrebarea mea este;cum pot sa fac sa nu devina bun propriu cu actualul meu sot, pt ca am un baiat de 12 ani din prima casatorie si nu se stie niciodat cum va reactiona actualul meu sot cand baiatul meu va creste mare.
am inteles ca devin bun propriu si ca pot dovedi la un eventual divort ca l-am achizitionat din banii mei personali.
ce pot face legal inainte de intabulare sa fie doar al meu?
pot trece pe baiatul meu de 12 ani ?sau ce act pot face legal sa fie unde scris ca este al meu?
va mul;tumesc mult si astept niste lamuriri pt ca nu pot dormi noaptea din cauza asta.
Importanta este data incheierii actului de vanzare -cumparare, care, pentru locuinte, respecta forma autentica (e incheiat la notar .)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Importanta este data incheierii actului de vanzare -cumparare, care, pentru locuinte, respecte forma autentica (e incheiat la notar .)

nu asta am intrebat asta stiam deja
Fara intabulare, nu va fi incheiat actul de vanzare in forma autentica , de catre notar.
:am cumparat un apartament in inauarie anul acesta din banii mei obtinuti dupa partaj cu fostul sot- bunul va avea oricum , calitatea de bun propriu , intrucat sumele din care s-a facut plata pretului au fost obtinute din instrainarea unul alt bun, dobandit dinaintea actualei casnicii.
(art 31 Cod.Fam.)

art 31 Cod Fam litera f) valoarea care reprezintã si înlocuieste un bun propriu sau bunul în care a trecut aceastã valoare..

Acest bun imobil va avea oricum calitatea de bun propriu , avand in vedere considerentele sus mentionate.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Fara intabulare, nu va fi incheiat actul de vanzare in forma autentica , de catre notar.
:am cumparat un apartament in inauarie anul acesta din banii mei obtinuti dupa partaj cu fostul sot- bunul va avea oricum , calitatea de bun propriu , intrucat sumele din care s-a facut plata pretului au fost obtinute din instrainarea unul alt bun, dobandit dinaintea actualei casnicii.
(art 31 Cod.Fam.)

art 31 Cod Fam litera f) valoarea care reprezintã si înlocuieste un bun propriu sau bunul în care a trecut aceastã valoare..
Art. 33
Bunurile comune nu pot fi urmarite de creditorii personali ai unuia dintre soti.
Cu toate acestea, dupa urmarirea bunurilor proprii ale sotului debitor, creditorul sau personal poate cere impartirea bunurilor comune, insa numai in masura necesara pentru acoperirea creantei sale.
In acest din urma caz, bunurile atribuite prin impartire fiecarui sot devin proprii

cum pot face asta?
va multumesc pt raspunsuri
Acest bun imobil va avea oricum calitatea de bun propriu , avand in vedere considerentele sus mentionate.
Acest imobil nu va face parte din bunurile proprietate comuna in devalamsie , asa incat sa fie urmarit de vreun creditor. Ceea ce va fi dobandit de la data actualei casatorii se poate supune acestei reguli.
Va avea calitatea de bun propriu al dumneavoastra, de care puteti dispune dupa propriul plac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)
Instrainare mostenire JuliaM JuliaM Buna ziua, Am mostenit de la bunica mea un apartament in Romania pe care l-am vandut si vreau ca baii obtinuti sa-i folosesc in cumpararea unei proprietati ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort marius_cj marius_cj soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)