avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plecarea de la locul unei tamponari banale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plecarea de la locul unei tamponari banale

Buna ziua! ma numesc Daniel, iar acum o saptamana am fost implicat intr-un accident minor. am dat cu spatele si am atins bara unei alte masini. m-am uitat daca s-a intamplat ceva grav, nu era nimic grav...si am considerat ca nu e nevoie sa raman...dar mai era cineva acolo si probabil mi-a luat numarul masini. azi unchiul meu a primit un fel de citatie cum ca trebuie sa comunice datele celui care a condus masina in data respectiva (masina fiind pe numele unchiului). intrebare e: ce pot sa patesc in cazul prezentat? pot sa ma inteleg cu proprietarul si sa ii dau asigurarea? sau in cazul in care nu ma inteleg cu proprietarul masinii, o sa imi suspende carnetul si sa imi de-a amenda? se considera fuga de la locul accidentului
Cel mai recent răspuns: DanielCondrea , utilizator 21:08, 3 Aprilie 2015
Nu se considera fuga de la locul accidentului, asta se ia in considerare mai mult la accidente grave, cu victime sau cu daune importante. Se va considera ca ati savarsit o contraventie, ca nu ati declarat accidentul in 24 ore. Suspendare permis ptr 30 zile si amenda. Nu mai aveti ce intelegere sa faceti, dati asigurarea rca . Declarati ca nu erau semne vizibile si din aceasta cauza ati considerat ca nu este ceva grav, regretati fapta, bla, bla, bla.
si cam cat ar fi amenda? in ce clasa se incadreaza? mersi
Da, nu se considera fuga de la locul accidentului intrucat nu a existat victima.
Pe viitor incercati sa rezolvati mai intai problema si apoi sa plecati...
si posibilitatea sa isi retraga proprietarul masinii plangerea ar exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina confiscata sau dosar penal dorinstan dorinstan Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este posibil pe baza un plangeri sau adrese facute la politie confiscarea unei masini inmatriculate in spania foarte ... (vezi toată discuția)
Parasire loc accident rutier, accident soldat doar cu avarii Ene  Dragos Ene Dragos Buna seara.De curand am cumparat o masina inmatriculata pe bulgaria.Prietena mea a condus aceasta masina si intr`o seara a accident pe cineva in spate (nu a ... (vezi toată discuția)