avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actiune in regres asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actiune in regres asigurare RCA

Daca in urma unui accident cu victime si in urma caruia mi-a fost gasita o alcolemie de 0.85 in sange dar dosarul s-a clasat pentru ca nu s-au depus plangeri iar in legatura cu consumul de alcool mi-a fost prelevata decat o proba de sange iar in urma deciziei curtii constitutionale de neconstitutionalitate a legii dosarul a fost clasat.in cazul in care spitalul cere daune de spitalizare asigurarii aceasta mai se poate intoarce impotriva mea cu o actiune in regres?
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 09:12, 4 Aprilie 2015
Art. 58. - Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, in următoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intenţie;
b) accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvarşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infracţiuni săvarşite cu intenţie;
c) accidentul a fost produs in timpul cand autorul infracţiunii săvarşite cu intenţie incearcă să se sustragă de la urmărire;
d) persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus vehiculul fără consimţămantul asiguratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune regres asigurator milikutza milikutza Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un sofer cu 1.21 alcool in sange vinovat de un accident cu victima se incadreaza intr-unul din cazurile ... (vezi toată discuția)
Asigurarile accident okey okey la un accident cu victime intra asigurarile pentru despagubiri Acum asigurarile dupa despagubirea victimilor vor incerca sa-si recupereze despagubirea data ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca Valy90 Valy90 Am avut un accident de circulatie, in urma caruia din vina mea am lovit un autoturism. Mentionez ca am avut o alcoolemie de 0,12. Intrebarea mea ar fi daca ... (vezi toată discuția)