avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie notariala pentru bransament direct la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie notariala pentru bransament direct la furnizorul de apa

Asociatia din care face parte blocul meu este datoare la apa-canal si din aceasta cauza ne-a oprit apa la toti locatarii.Societatea de distributie apa,a luat aceasta decizie pe motiv ca nu exista legislatie pt blindarea rai platnicilor ,dar ca sa lasi fara apa buni platnici exista?Stam de 2 saptamani fara apa si nu ni se va da decat daca facem bransament direct cu furnizorul de apa.Dar pt asta ne trebuie pe langa 1400lei ,o mapa de acte si aceasta declaratie notariala prin care eu ca locatar ma oblig ca daca se face o evaluare contabila la asociatie si se va gasi un rest de plata sau penalitati neachitate,eu sale platesc,si daca nu, sa-mi opreasca apa.Nu vad sensul acestei declaratii,din moment ce imi cere si 2 adeverinte de la asociatie in care administratorul scrie ca nu am datoriisi nici penalitati.Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc daca este in regula declaratia notariala si daca nu cum sa procedez pt ca altfel nu-mi face bransamentsi implicit nu am apa.:
Despre lege:

Furnizorul de apa are un contract intre el si asociatie prin care se obliga sa furnizeze apa blocului in care locuiti prin conducta comuna. Limita de proprietate intre furnizor si asociatie este bransamentul unde se afla un contor pe baza caruia se factureaza consumul de apa al blocului.
Ce este dincolo de bransament este numai treaba asociatiei, fiind proprietatea comuna a proprietarilor din acel bloc. Asadar daca in bloc exista proprietari care nu-si plateasc intretinerea si, din aceasta cauza, asociatia nu plateste factura furnizorului este numai treaba asociatiei cum isi rezolva problema cu proprietarii. Furnizorul opreste furnizarea apei acolo unde exista acea limita de proprietate.

Despre declaratia notariala:

Daca furnizorul va cere ca in mapa sa aveti aceasta declaratie semnata la notar, inseamna ca trebuie sa va conformati. Nu-i este suficienta o declaratie simpla. Numai furnizorul v-ar putea lamuri de ce ii este necesara securizarea acestei declaratii prin notar.
Este o masura de siguranta pe care o ia furnizorul.
El nu are garantia ca Asociatia va recupera in final sumele de la restantieri si isi va plati debitele restante.
Daca nu se pot recupera sumele respective se vor imparti la toti proprietarii si furnizorul se asigura ca veti plati desi nu este consumul dumneavoastra ci al restantierilor.

Vina pentru situatie este a Asociatiei ca nu s-a ocupat de problema.
Dar, pentru ca un operator economic/institutie de stat sa ceara o declaratie autentificata la notar, nu este necesar ca acesta sa aiba un temei legal, altul decat o hotarare de consiliu de administratie? (A nu se confunda cu o Hcl) Asta este nelamurirea mea.
Nu este necesar sa existe o lege care sa dispuna ca declaratia notariala e obligatorie.
Este suficient sa nu existe o lege care sa interzica sa se ceara aceasta declaratie, in virtutea principiului ca tot ce nu este interzis este permis.
In cazul descris furnizorul isi cam face de cap. Atata timp cat intr-un bloc sunt mai multi cetateni care-si achita consumul de apa (in acest caz) si presedintele asociatiei elibereaza adeverite ca urmatorii proprietari nu au debite catre asociatie, dupa parerea mea, ar fi indeajuns pentru oruice furnizor de utilitati serios. In definitiv, unitatea respectiva are un contract de furnizare ferm pe care l-a incheiat cu as. proprietari, care are obligatia contractuala de a achita facturile pina la zero datorii.
Ca oamenii vor sa se desprinda de asociatie - adica se pot crea conditii tehnice in acest sens, nu poate decat sa bucure un furnizor pentru ca va incheia un contract de furnizare cu un proprietar serios, bun platnic...
Deci ceea ce face acest furnizor este un abuz grosolan si isi permite acest lucru deoarece se pare ca este singurul furnizor di oras si pune presiune pe bietii oameni.
Ia incercati dvs. sa mergeti la protectia consumatorului si sa reclamati aceasta opractica a furnizorului de apa - sa vedem ce zice in acest caz?

Si pe la noi furnizorul de apa este plin de ifose si talente si tot pe acelasi motiv - este singurul furnizor de apa din judeti si poate face pe nebunul.
La incheierea actualului contract ne-a cerut copia actului de identitate a presedintelui. Am mers la sediu si am cerut copia actului de identitate a directorului Toma. Nu l-au pus la dispozitie si la fel am procedat si noi... adica au lasat-o moale de tot, in rest, fiecare isi vede de treaba - ei ne furnizeaza apa si noi o achitam luna de luna, fara intarziere, desi avem si noi falitii nostri care nu-si achita consumul propriu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare furnizare apa luis29 luis29 Operatorul care distribuie apa in oras a luat masura de a opri furnizarea la o asociatie de propietari pentru neachitarea facturilor. Legat de asceasta ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)