avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu 8 ore de munca am dreptul sa inchei alt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu 8 ore de munca am dreptul sa inchei alt contract de munca cu 8 ore la alta firma?

Buna ziua.
Un angajat cu 8 ore de munca in care nu este specificat programul orar, poate sa se angajeze la o alta firma cu o durata de munca de inca 8 ore pe zi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: crisirigeo , utilizator 09:15, 21 Mai 2015
Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial., pe durata determinata sau nedeterminata.

In speta, puteti avea doua c.i.m. cu norma intreaga.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Ce acte ii trebuiesc cetateanului din UE sa fie angajat la o firma romaneasca?
Din cate stiu, angajatorul trebuie doar sa faca un contract de munca si in baza lui, noul angajat, cetatean al unui stat din UE isi obtine rezidenta si CNPul romanesc.
Este asa sau mai trebuiesc si alte acte in prealabil?
Cum se fac analizele medicale? Pe baza trimiterii din partea firmei angajatoare?
Multumesc mult.
Se folosesc aceleasi acte ca si pentru un cetatean roman.

Dupa incheierea c.i.m., persoana in cauza va trebui sa-si obtina CNP/NIF de la Inspectoratul General pentru Imigrari.

Cetatenii din statele UE/SEE – pentru obtinerea certificatului de inregistrare depun urmatoarele documente, pentru angajare in munca:
a) cerere tip;
b) carte de identitate /paşaport (original şi copie),
c) contract de munca (original şi copie) sau adeverinta eliberata de angajator (original),
d)„ print screen” din registrul general de evidenta a salariatilor, la secţiunea unde se regasesc datele referitoare la contractul de munca, stampilat şi semnat de catre angajator pentru confirmarea veridicitatii documentului prezentat;
e) taxe.

Analizele medicale pentru angajare se fac la medicina muncii.

"În conformitate cu prevederile art. 27, alin. (1) din Codul Muncii republicat, “O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauza este apt pentru prestarea acelei munci.”

Astfel, după ce a fost făcută informarea salariatului, următorul pas este programarea acestuia la medicină muncii. În prealabil, angajatorul are obligaţia întocmirii unei documentaţii care va rămâne la cabinetul medical de medicina muncii.

În acest sens, angajatorul are obligaţia să asigure accesul candidaţilor/salariaţilor la serviciul medical de medicină a muncii, astfel cum prevede art. 186 din Codul muncii.

HG nr. 355/2007 reglementează “supravegherea sănătăţii lucrătorilor faţă de riscurile pentru securitate şi sănătate, pentru prevenirea îmbolnăvirii lucrătorilor cu boli profesionale cauzate de agenţi nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de muncă, precum şi a suprasolicitării diferitelor organe sau sisteme ale organismului în procesul de muncă” (conform art.1)."
[ link extern ] /
Deci nu ii este necesar niciun Carte de sedere care sa il obtina in prealabil?

Alte discuții în legătură

Casatorie intre cetateni eu si non eu marverde marverde cetateanul non eu poate avea... drept de munca in eu... in urma casatoriei cu un cetatean eu? daca da trimitetzi link la o legislatie online pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu minim cetateni straini incadrati in romania handaricimarin handaricimarin s-a promulgat o noua OUG care reglementeaza un salariu mediu pe care cetatenii straini incadrati in munca pe teritoriul Romaniei trebuie sa-l aiba?daca da,la ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)