avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Telefon mobil defect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Telefon mobil defect

Incepand cu luna a 4-a de folosire a telefonului a trebuit sa merg cu el in service. Pe 26 martie ,dupa 3 zile de teste la Esd rom, am primit telefonul inapoi impreuna cu Negatia producatorului si mentiunea ca nu se poate repara.Am fost la magazinul de unde-l cumparasem si la indrumarea unei doamne cu care vorbise la telefon, vanzatoarea mi-a cerut sa scriu un proces verbal care sa ateste faptul ca eu doresc sa las telefonul defect si documentele originale la magazin si dupa 2 saptamani poate va trece patronul pe acolo sa le ia si sa le verifice, dupa care ma va anunta daca imi schimba sau nu produsul defect. Mentionez ca Negatia producatorului are valabilitate de 30 zile. Am reclamat la ANPC si la Samsung.Patronul magazinului nu poate fi contactat la niciunul din cele 4 nr de telefon pe care le-am aflat.Am inteles clar ca magazinul nu va respecta legea -sa inlocuiasca telefonul sau sa returneze banii .ANPC mi-a dat nr de inregistrare si un termen de 45 zile in care sa fiu contactata.Samsung Ro mi-a raspuns reclamatiei astfel: ei nu pot sa-mi inlocuiasca aparatul pentru ca nu e prosus de ei ,tot ei mi-au dat Negatia producatorului, nu inteleg .Am auzit ca poate sa treaca si 1 an si ANPC sa nu contacteze reclamantul.In tara noastra nimeni nu respecta legea ? Mai iau legatura cu Samsung Ro sa vad finalul .Va rog sa ma ajutati ! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Flor_ina , utilizator 09:10, 8 Aprilie 2015
1-Negatia o elibereaza unitatea service,in cazurile in care aceasta constata in urma verificarilor tehnice ca bunul nu mai poate fi reparat
2-
Am auzit ca poate sa treaca si 1 an si ANPC sa nu contacteze reclamantul.


In conformitate cu disp OG nr 27/2002 art 3 termenul de raspuns la petitii/sesizari este de 30 de zile lucratore
Art. 9. - În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită,conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit prevederilor Legii nr.
188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici sau, după caz, potrivit legislaţiei muncii următoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de soluţionare a petiţiilor, prevăzute în prezenta ordonanţă;
b) intervenţiile sau stăruinţele pentru rezolvarea unor petiţii în afara cadrului legal;
c) primirea direct de la petiţionar a unei petiţii, în vederea rezolvării, fără să fie înregistrată şi fără să fie repartizată de şeful compartimentului de specialitate .
Multumesc pentru raspunsuri.
Referitor la problema mea cu telefonul mobil defect. Pentru ca magazinul nu reactioneaza pozitiv la cererea de a-mi schimba telefonul, Samsung Ro spune ca doreste sa ma ajute si incearca sa faca reparatia dispozitivului chiar si in cazul in care costul reparatiei va depasi valoarea telefonului.Daca ei mi-au dat Negatia producatorului si au mentionat ca telefonul nu poate fi reparat, nu stiu cum vor repara. Samsung Ro spune ca nu mi-l poate schimba pentru ca ei nu vand telefoane. Samsung Ro vinde telefoane sau nu? Stie cineva sa-mi raspunda la aceasta intrebare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict mediagalaxy si esd-rom service andreid24 andreid24 Salut, In urma cu ceva vreme, mai exact o luna si 3 zile, a inceput spectacolul intre mine si MediaGalaxy plus ESD-ROM service. Pe 01.09.2015 am trimis la ... (vezi toată discuția)
Garantie samsung galaxy s5 in contact cu apa beast_yoo beast_yoo Buna seara, Acum 2 luni am cumparat un telefon Samsung Galaxy S5 de la Vodafone... In garantie ascest telefon are specificatia \\"Rezistent la apa\\"... am ... (vezi toată discuția)
Probleme la garantie dany200311 dany200311 Salut. Am luat un telefon Huawei Ascend P6 in noiembrie 2013 si are garantie pana in noiembrie 2015 pret de achizitie 1450 lei In data de 29 .01.2015 am ... (vezi toată discuția)