avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acoperirea prejudiciului pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acoperirea prejudiciului pentru furt

Buna ziua sotul meu daca este condamnat pentru furt si nu are nimic pe numele lui si partea vatamata se constituie parte civila si vrea prejudiciu cum se procedeaza ?mentionez ca partea vatamata aveau casa asigurata .Pentru ca nu are de unde sa dea bani va face zile de inchisoare in plus ?sau va ramane firma de asigurari sa se judece cu sotul meu?cum se procedeaza ?prejudiciul este pus de ei la 4000 euro .dar nu asta a fost paguba .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu10 , utilizator 16:43, 6 Aprilie 2015
Buna seara!

Sotul dvs. nu va face inchisoare in plus. E posibil ca firma de asigurari sa se indrepte impotriva dvs. daca o va despagubi pe partea vatamata.

Cu stima.
Vor fi probleme la o eventuala liberare conditionata, legea conditioneaza liberarea conditionata de indeplinirea obligatiilor civile stabilite prin hotararea de condamnare.
Atunci cand va fi cazul pentru o eventuala liberare conditionata va dovedi ca pur si simpu nu are de unde deoarece nu detine nimic se ia in considerare?
Da, daca demonstreaza ca nu a avut posibilitatea obiectiva sa le plateasca, nu va avea probleme la liberare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea condiţionată (art.587 ncpp) eugennico eugennico Sub ce forma sau cum pot sa intervin intr-un proces de liberare conditionata eu fiind parte vatamata in procesul pentru care inculpatul este arestat (tentativa ... (vezi toată discuția)
Problema enel/primarie radu129 radu129 Buna ziua. As dori sa primescu un sfat in legatura cu urmatoare situatie: Sunt de ceva vrem in situatia in care am construit o casa pe un teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata / achitarea prejudiciului AndreeaAdam AndreeaAdam Am citit cate ceva anul acesta, cum ca doamna Kovesi solicita sa nu se mai acorde liberarea conditionata decat dupa achitarea prejudiciului. Prietenul meu este ... (vezi toată discuția)