avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberarea condiţionată (art.587 NCPP)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberarea condiţionată (art.587 NCPP)

Sub ce forma sau cum pot sa intervin intr-un proces de liberare conditionata eu fiind parte vatamata in procesul pentru care inculpatul este arestat (tentativa de omor; 3,6 ani) ?
Liberarea condiționată este o instituție care este incidentă doar în cazul persoanelor aflate în executarea unei pedepse, ceea ce înțeleg că nu este cazul, inculpatul fiind doar arestat preventiv.
Oricum, dvs., în calitate de parte vătămată, nu aveți calitatea de a decide cu privire la parcursul procesului penal, acest lucru fiind în sarcina organelor judiciare.
Inculpatul nu a achitat prejudiciul (daune materiale + pensie) din contra; divort-partaj renuntand la tot in favoarea sotiei.
Am inteles conform Art100 NCPP.
"(1) Liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă:
- c) cel condamnat a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;"

Chiar nu exista nici-o cale sa ma adresez instantei de liberare conditionata conform art 100NCPP ?
La momentul la care cel condamnat va solicita liberarea condiționată, va trebui să facă și dovada achitării obligațiilor civile stabilite prin hotărârea de condamnare, alături de alte condiții prevăzute de lege și , desigur, în cazul neachitării lor să nu se constate reaua credință.
Dvs. vorbiți deja despre achitarea prejudiciului cauzat prin infracțiune, însă s-a stabilit deja acest prejudiciu? Pentru că trebuie să fie precizat în hotărâre penală definitivă cuantumul acestui prejudiciu. Dvs. l-ați solicitat, ați precizat ce sumă considerați că vi se cuvine ca urmare a suferinței pricinuite prin săvârșirea infracțiunii, însă trebuie să așteptați hotărârea. În plus, dacă inculpatul va fi condamnat la pedeapsa cu închisoarea, poate fi greu sau imposibil să mai dispună de sumele de bani necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperirea prejudiciului pentru furt rosica rosica Buna ziua sotul meu daca este condamnat pentru furt si nu are nimic pe numele lui si partea vatamata se constituie parte civila si vrea prejudiciu cum se ... (vezi toată discuția)
Reabilitare mobb mobb buna,daca poate cineva sa ma ajute raspunzandu-mi la intrebare,ii multumesc anticipat!in 2001 am fost arestat si condamnat la 3,6 ani pt furt si furt ... (vezi toată discuția)
Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)