avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberarea condiţionată (art.587 NCPP)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberarea condiţionată (art.587 NCPP)

Sub ce forma sau cum pot sa intervin intr-un proces de liberare conditionata eu fiind parte vatamata in procesul pentru care inculpatul este arestat (tentativa de omor; 3,6 ani) ?
Cel mai recent răspuns: Ioanagabi1 , utilizator 12:51, 26 Octombrie 2024
Liberarea condiționată este o instituție care este incidentă doar în cazul persoanelor aflate în executarea unei pedepse, ceea ce înțeleg că nu este cazul, inculpatul fiind doar arestat preventiv.
Oricum, dvs., în calitate de parte vătămată, nu aveți calitatea de a decide cu privire la parcursul procesului penal, acest lucru fiind în sarcina organelor judiciare.
Inculpatul nu a achitat prejudiciul (daune materiale + pensie) din contra; divort-partaj renuntand la tot in favoarea sotiei.
Am inteles conform Art100 NCPP.
"(1) Liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă:
- c) cel condamnat a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;"

Chiar nu exista nici-o cale sa ma adresez instantei de liberare conditionata conform art 100NCPP ?
La momentul la care cel condamnat va solicita liberarea condiționată, va trebui să facă și dovada achitării obligațiilor civile stabilite prin hotărârea de condamnare, alături de alte condiții prevăzute de lege și , desigur, în cazul neachitării lor să nu se constate reaua credință.
Dvs. vorbiți deja despre achitarea prejudiciului cauzat prin infracțiune, însă s-a stabilit deja acest prejudiciu? Pentru că trebuie să fie precizat în hotărâre penală definitivă cuantumul acestui prejudiciu. Dvs. l-ați solicitat, ați precizat ce sumă considerați că vi se cuvine ca urmare a suferinței pricinuite prin săvârșirea infracțiunii, însă trebuie să așteptați hotărârea. În plus, dacă inculpatul va fi condamnat la pedeapsa cu închisoarea, poate fi greu sau imposibil să mai dispună de sumele de bani necesare.
Este condamnat ia dat 2 Ani cu executare daca ieu retrag plângerea penală ii poate da drumul cu codul cel nou penal 2024 noi ne-am împăcat a doua zi după incident locuind amndoi in preuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Taxa timbru I_O_VDM I_O_VDM Daca am un prejudiciu de recuperat in urma unui proces penal in care latura civila a ramas nesolutionata pt ca inculpatul nu doreste o intelegere cu persoana ... (vezi toată discuția)
Reabilitare mobb mobb buna,daca poate cineva sa ma ajute raspunzandu-mi la intrebare,ii multumesc anticipat!in 2001 am fost arestat si condamnat la 3,6 ani pt furt si furt ... (vezi toată discuția)