avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament si vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament si vanzare-cumparare teren

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia descrisa mai jos:
doresc sa achizitionez un teren extravilan , proprietarul este o persoana de 90 care a fost casatorit iar in timpul casatoriei ambii soti si-au lasat prin testament unul catre altul bunurile mobile si immobile (au specificat ca nu au parinti in viata sau copii)
Sotia a decedat si sotul a facut acum un alt testament catre o alta persoana (ingrijitorul).
A specificat in testament "las lui X toate bunurile mele mobile si imobile ce se vor gasi la data decesului in patrimonial meu, instituind o legatara universala" (a specificat ca este vaduv si nu are copii)
Problema mea este si acel testament, mai este valabil testamentul dupa decesul proprietarului daca acesta a vandut terenul in timpul vietii, adica mostenitorul poate anula contractul de vânzare-cumparare?
Ma intereseaza care sunt etapele pentru cumpararea terenului, acesta nu are cadastru si intabulare urmeaza sa-l faca dupa ce eu ii dau o suma de bani ca avans.
Multumesc anticipat !
Ar fi bine sa apelați la un avocat pentru a vedea toate detaliile si a reusi rezolvarea problemei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune magda2007 magda2007 Buna ziua, Sunt legatar universal (pe bunurile mobile si imobile, tot ce a dobandit in viata si ce ii revine dupa deces,) in urma testamentului facut de ... (vezi toată discuția)
Cum pot ceda totul unei persoane? ombuneu ombuneu Care este procedura de a ceda totul (bunuri materiale, etc) fara a le mentiona in mod explicit ? Nu am procese pe rol. Nu sunt condamnat. Am familie, si ... (vezi toată discuția)
Existenta mai multi mostenitori claudiasely claudiasely Buna ziua, In urma decesului mamei, acum 3 luni, am aflat ca sunt legatar universal, printr-un testament incheiat la notar, al bunurilor mobile si immobile ... (vezi toată discuția)