avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redeschidere dosar penal

BUna seara !

Se poate redeschide un dosar penal solutionat prin NUP deoarece fapta nu se regaseste in Codul penal .

Am depus contestatie la procurorul ierarhic superior , mi-a spus ca fapta e in codul penal dar nu a fost savarsita cu intentie ... dupa am depus plangere in instanta care mi-a respinso deoarece zice doamna judecator ca fapta nu se regaseste in codul penal si ca fapta nu a fost savarsita cu intentie .


Acum am gasit multe probe despre care nu s-a tinut cont la solutionarea dosarului , deoarece nu le stiam .. Se poate redeschide dosarul penal ?
Numai procurorul detine autoritatea si competenta sa analizeze multe probe despre care nu s-a tinut cont la solutionarea dosarului,deoarece nu le stiam , urmand ca in final sa dispuna masuri in consecinta
Deci , eu pot sa fac o adresa catre procuror in care sa ii arat si sa dovedesc niste informati + inscrisuri care demonstreaza ca dosarul nu trebuia solutiona prin Nup ?
Daca au apărut fapte sau împrejurări noi din care rezultă că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia clasarea, incercati sa depuneti un memoriu la procurorul de caz in care sa prezentati dovezile.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am inteles . Va multumesc frumos !
NUP e decizia procurorului, asupra careia se poate reveni, daca lucrul a fost deja judecat e alta treaba. Detalii pe [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Redeschidere proces penal rrocambole rrocambole Am citit in presa despre redeschiderea dosarului mineriadelor. In ce conditii se poate redeschide un dosar penal si in baza carui articol de lege? (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce fel de termen este termenul de 3 zile prevazut ... Costin1184 Costin1184 Buna ziua, Ce fel de termen este termenul de 3 zile prevazut de art. 335 alin. 3 Cpp? Este unul substantial sau procedural? Multumesc. Reluarea ... (vezi toată discuția)