avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redeschidere dosar penal

BUna seara !

Se poate redeschide un dosar penal solutionat prin NUP deoarece fapta nu se regaseste in Codul penal .

Am depus contestatie la procurorul ierarhic superior , mi-a spus ca fapta e in codul penal dar nu a fost savarsita cu intentie ... dupa am depus plangere in instanta care mi-a respinso deoarece zice doamna judecator ca fapta nu se regaseste in codul penal si ca fapta nu a fost savarsita cu intentie .


Acum am gasit multe probe despre care nu s-a tinut cont la solutionarea dosarului , deoarece nu le stiam .. Se poate redeschide dosarul penal ?
Citat: "suntem in prezenta unei autoritati de lucru judecat conditionala".

Poate au aparut noi dovezi, dar nu asta conteaza: daca a fost mentinuta decizia procurorului pe motiv ca fapta nu prezenta pericol social, acest lucru a fost deja judecat (pornind de la ideea ca e vorba de aceeasi fapta). Adica nu a disparut imprejurarea pe care se intemeia clasarea.

Vorbind de noi dovezi, nu vad cum un expert IT ar putea dovedi identitatea faptasului, din moment ce tot ce cunoaste este IP-ul de la care acesta s-a conectat si nu are acces la istoricul conectarilor la acel IP, pe care il detine doar furnizorul de acces (iar daca a fost spart direct serverul Facebook si nu calculatorul utilizatorului, expertul nu cunoaste nici macar atat).
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere proces penal rrocambole rrocambole Am citit in presa despre redeschiderea dosarului mineriadelor. In ce conditii se poate redeschide un dosar penal si in baza carui articol de lege? (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce fel de termen este termenul de 3 zile prevazut ... Costin1184 Costin1184 Buna ziua, Ce fel de termen este termenul de 3 zile prevazut de art. 335 alin. 3 Cpp? Este unul substantial sau procedural? Multumesc. Reluarea ... (vezi toată discuția)