avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sociale obligatorii indemnizatii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sociale obligatorii indemnizatii presedinte, vice, cenzori etc. car pensionari militari

Pentru activitatea desfasurata in calitatea de presedinte, vicepresedinte, contabil, casier, cenzori (toti pensionari militari)etc. in cadrul unui CAR pensionari (militari) cei de mai sus primesc periodic indemnizatii conform statutului si regulamentului aprobate.
Daca pentru aceste indemnizatii se platesc , in afara de impozit pe venit 16%, contributii sociale obligatorii (avind in vedere ca toti sunt pensionari) inclusiv CAR pensionari?(nu consideram CAR ca angajator in sens fiscal)
Precizez cu nu sunt intocmite contracte de mandat, activitatea persoanelor alese desfasurindu-se pe baza statutului si regulamentului si a legislatiei specifice unui ONG.
Este obligatorie incheierea contractelor de mandat?
Rog baza legala (in eventualul raspuns) la aspectele de mai sus.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
vasiletudorel, utilizator

Alte discuții în legătură

Contributii Adycristina Adycristina Buna ziua, Ce contributii se platesc pentru un contract de mandat : presedinte ,contabil ,casier la un CAR . Toti sunt salariati iar activitatea din CAR este ... (vezi toată discuția)
In legatura cu aplicarea og 16/2022 sunt presedinte la un car ... VASILE TUDOREL VASILE TUDOREL In legatura cu aplicarea OG 16/2022 Sunt presedinte la un CAR Pensionari Militari si as dori un punct de vedere privind contributiile aferente ... (vezi toată discuția)
Casa de ajutor reciproc marinicad2002 marinicad2002 1. Pot fi presedinte/contabil/casier/cenzor pentru CAR de pe langa institutia la care lucrez si care are ca si membri....doar salariati ai institutiei... fara ... (vezi toată discuția)