avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executor judecatoresc

Buna ziua, am sa incerc sa fiu scurt si clar:
Tatal meu a primit o somatie de la executor judecatoresc prin care il someaza sa plateasca datoriile ce le are catre ei (3400) in urma unui credit ce nu la mai achitat. El mai are 2 credite la 2 companii diferite.Ii pensionar, pensia ii de 740 lei. Prima rata(la KRUK) ii de 180 a doua (la PROVIDENT) ii de 202. Intrebarea mea este:
Executorul judecatoresc mai poate sa ii i-a o treime din pensie(un fel de rata,un fel de plata esalonata) adica 240 lei cum zice legea(conf. exc. judecatoresc)?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:14, 6 Aprilie 2015
Da, executorul poate pune poprire pe 1/3 din pensie. Dacă ceilalți doi creditori, sau măcar unul dintre ei, trec la executare. I se va reține 1/2 din pensie, sumă ce va fi împărțită între creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la executarea silita ayda85 ayda85 Buna ziua, Bunica mea a contractat un credit de nevoi personale in valoare de 10.000 Euro in 2009. O perioada s-au platit ratele, dupa care bunica nu a mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua, Unchiul meu a luat un credit de la banca pe care nu l-a dat inapoi. Din diverse motive personale. Acum o saptamana a primit o somatie prin care ... (vezi toată discuția)
Co-imprumutat banca executare laviniacioboata laviniacioboata In 2008 fostul meu sot a facut un credit de nevoi personale in care eu sunt co-imprumutat. Dupa 2 ani de plata a renuntat sa mai plateasca, iar in noiembrie ... (vezi toată discuția)