avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Unchiul meu a luat un credit de la banca pe care nu l-a dat inapoi. Din diverse motive personale. Acum o saptamana a primit o somatie prin care se cerea sa achite suma in 48 de ore.
Ce urmeaza sa se intample acum? Se poate negocia in faza actuala cu cineva pentru achitarea sumei in rate?
Nu are nimic pe numele lui, poate doar un tv, frigider, o masina de spalat.

Repet, vrea sa achite esalonat. Este posibil acest lucru acum?

Multumesc!
Somatia e de la executor sau de la banca? Plata in rate se poate negocia cu creditorul (banca) dar asta nu va scuteste de plata cheltuielilor de executare daca somatia e de la executorul judecatoresc .Daca nu aveti bunuri de executat se pune poprire pe venituri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conf.art.668 NCPC"Debitorul va fi somat sa isi indeplineasca obligatia de indata sau in termenul acordat de lege,cu aratarea ca, in caz contrar,se va proceda la continuarea silita."Somatia va fost trimisa de executoul judecatoresc,luati legatura cu acesta si cu credtiorul in vederea negocierii unei esalonari. Daca nu are bunuri imobile/mobile, va pune poprire pe venituri(salariu,pensie).
Am uitat sa mentionez ca el are doar ajutor social. I se pune proprire pe acesta?
daca venitul e sub 532 lei, legal nu se poate popri.
Iar in acest caz, fara venit si fara bunuri mobile insemnate, ce se va intampla?

Alte discuții în legătură

Executare silita am rate la 3 banci an valoare totala de 1500ron lunar.venitul meu este de 1600ron cu tot cu alocatiile celor 2copii.sotia nu lucreaza si locuim cu chirie la ... (vezi toată discuția)
F. urgent vali2005 vali2005 La executare silita la o banca pentru un credit de nevoi personale fara garantii şi daca apartamentul este ipotecat la alta banca, poate sa-mi ia obiecte din ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)