avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am rate la 3 banci an valoare totala de 1500ron lunar.venitul meu este de 1600ron cu tot cu alocatiile celor 2copii.sotia nu lucreaza si locuim cu chirie la anl.pe numele meu nu am decat o masina veche.antrebarea este daca poate executorul sa intre an casa sami ia aragazul frigiderul etc sau masina si dupa cat timp de la neplata ratelor.mentionez ca nu am platit ratele de 10 luni.cat pot face poprire pe salariu?iar norma de hrana poate fi poprita eu fiind cadru militar?.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:21, 3 Februarie 2011
In cazul unui singur creditor,in speta,se poate ca prin executarea silita sa va retina pana la 1/3 din toate veniturile licite.Se poate executa si autoturismul.Nu este cazul la aragaz,frigider,pat,etc.
La cererea creditorului se poate trece la executarea silita a dvs. daca nu ati achitat ratele .Neavand bunuri imobile ,se poate face executare silita pe bunurile mobile :autoturism , obiecte casnice , etc . sau poprire pe salariu pana la 1/2 din venit .Norma de hrana nu intra in calcul.Mai bine soliicttai o esalonare ceva , pentru ca ,daca se va ajunge la executarea silita veti plati si cheltuielile de executare, dobanzi,penalitati etc.
Doamna cazacuioana are perfecta dreptate,este 1/2 din venit in cazul mai multor creditori.Scuze,nu am fost atent.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua, Unchiul meu a luat un credit de la banca pe care nu l-a dat inapoi. Din diverse motive personale. Acum o saptamana a primit o somatie prin care ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata rate banca [2014] Cristi_Gologan Cristi_Gologan Buna ziua, Este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii (\\"cu buletinul\\") la care nu mai pot plati ratele. As vrea sa stiu ce anume poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)