avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru neplata rate banca [2014]
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru neplata rate banca [2014]

Buna ziua,
Este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii ("cu buletinul") la care nu mai pot plati ratele. As vrea sa stiu ce anume poate executa silit banca si ce nu. Cineva mi-a spus ca, dupa ultimele reglementari de anul acesta, banca poate executa silit salariul, chiar si in totalitate, ba chiar ca executorul poate evalua bunurile din casa si le poate lua pe toate ("iti lasa doar un pat, o masa si un scaun"). Imi vine greu sa cred asa ceva; e inuman; tocmai de aceea am pus aceasta intrebare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:37, 19 Decembrie 2014
Daca aveti un singur creditor poprirea va fi de max 1/3 din salariu. Daca datoria depaseste 10 mii de lei si aveti in proprietate un imobil, e in pericol de a fi vandut.
Daca aveti bunuri de valoare in casa, da, pot fi vandute la licitatie.
Nici scaunul poate sa il ia, ca puteti sta pe pat :). Stati linistit, ca nu se va intampla nici de genul asa, nu prea fac executorii vizite acasa sa culeaga bunuri, insa in caz ca vine, lucrurile de stricta necesitate nu se pot vinde.
Multumesc de raspuns. :) Pentru conformitate, e vorba de 2 credite la aceeasi banca. Unul este mai mare de 10.000 lei, celalalt mai mic. Nu am imobil in proprietate, deci, daca nu cer prea mult, as vrea o exemplificare pentru ceea ce inseamna "bunuri de valoare" si "bunuri de stricta necesitate". :) Nu pentru ca nu pricep, dar as vrea sa stiu daca, pt. ei, de ex. un televizor LCD e "bun de valoare" sau "bun de stricta necesitate".
Multumesc.
Televizorul nu e de stricta necesitate, un aragaz și frigider ar fi. Laptopul dacă nu va folosește în munca dvs, sistem audio, bijuterii tablouri de valoare, congelator dacă aveți separat..etc.
Am inteles... Ca designer grafic si web am nevoie de calculator, deci, probabil il voi putea pastra.
Multumesc mult pentru lamuriri.
O ultima informatie pe care as dori-o este daca e posibil sa se aplice ambele moduri de executare, poprirea pe salariu concomitent cu executarea de bunuri din casa.
Multumesc.
Da, executarea poate continua pe orice forma pana la îndestulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sotie Catalin T Catalin T Buna ziua, Prin anul 2007-2008 sotia mea a contractat un credit de tip \"doar cu buletinul\" pentru a achizitiona 2 telefoane mobile. La acea vreme nu era ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters429609 ContSters429609 Se pot executa silit bunuri mobile ca: mobila, frigider, raragaz, televizor, calculator, covor ? Se considera bunuri de stricta necesitate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)