avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator in insolventa. Ce se intampla cu detasatii??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator in insolventa. Ce se intampla cu detasatii??

In anul 2007, o societate comerciala detaseaza un angajat la ministerul de externe, intre timp, in anul 2011, angajatorul intra in faliment.
Angajatul-detasat ramane in continuare in misiune la ministerul de externe, iar la pensionare(2015).

Cu ce poate afecta pensionarea faptul ca angajatorul care a intrat in faliment in 2011 nu a comunicat angajatului detasat?
Poate fi obligat angajatul sa plateasca salariul inapoi pt faptul ca angajatorul nu a anuntat locul detasarii?
Angajatorul beneficiar( MAE), a platit contributiile , asadar ar trebui sa fie probleme pt ca angajatorul insolvent nu anuntat. Afecteaza acest lucru detasarea?

Va muktimesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 7 Aprilie 2015
De la declansarea procedurii falimentului pana la dizolvare poate fi cale lunga. Daca MAE a achitat toate contributiile pensia nu ar trebui sa fie afectata in aceasta perioada.
Problema e ca la data dizolvarii/radierii SC din registru, contractul de munca inceteaza de drept (una dintre parti nu mai exista) asa ca si detasarea e imposibila (sincer, cum detasarea se poate face din 6 in 6 luni, cum s-a aprobat aceasta si de catre cine?)
Angajatul nu poate fi obligat sa plateasca nicio suma inapoi, dar e posibil sa nu beneficieze de pensie pe perioada de inexistenta a firmei angajatoare, daca CAS sesizeaza acest lucru si se si prevaleaza de el.
Detasarea din 2007 - 2015 ???

Cum s-a obtinut acordul angajatorului aflat in insolventa ?

art.46 C.mun.
(1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
...
Va multumesc pt raspunsuri
Solicitarea de prelungire s a efectuat in august 2014, s a acceptat, iar falimentul si inchiderea c.i.m. s a facut in data de octombrie 2014.
Nu se poate angaja retroactiv la angajatorul cesionar(mae)?
Nu trebuia angajatorul cesionar sa anunte angajatorul cedent, de faptul ca s a mai solicitat o prelungire?
Ce daune poate suferi salariatul?
Va multumesc
Se poate angaja retroactiv, insa exista si riscul sanctionarii contraventionale a anagajtorului.

Angajatorul de la care a fost detasat trebuia sa anunte angajatorul unde s-a detasat despre aceasta situatie.
Va multumesc
Poate sa ii afecteze calculul pensiei, momentul de la care firma care a detasat, a intrat in faliment?
Apreciez faptul ca am clarificat aspectul ca, ne i se poate imputa salariatului, plata lunilor in care a lucrat dupa momentul dizolvarii.
Acum firma care a falimentat refuza eliberarea unui duplicat de revisal sau decizia de incetare a c.i.m.
Ce demersuri pot face pt a le obtine?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Detasare salariat costicul costicul Anul trecut in 2013 am detasat incepand cu data de 13.12.2013 un salariat la o alta societate .Maine se face un an. Ce trebuie sa fac eu pentru a ii prelungi ... (vezi toată discuția)
Detasare negut_dorina negut_dorina daca o societate care este subantreprenor detaseaza angajatii la alta soc care este antreprenor in baza aceluiasi contract cum se face inreg in ... (vezi toată discuția)
Detasare marianacioata marianacioata am urmatoare situatie: am un salariat detasat de la 15.11.2013-15.05.2014, apoi de 15.05.2014-14.09.2014 si de la 14.09.2014-15.01.2015. Pe 15.11.2014 se ... (vezi toată discuția)