In anul 2007, o societate comerciala detaseaza un angajat la ministerul de externe, intre timp, in anul 2011, angajatorul intra in faliment.
Angajatul-detasat ramane in continuare in misiune la ministerul de externe, iar la pensionare(2015).
Cu ce poate afecta pensionarea faptul ca angajatorul care a intrat in faliment in 2011 nu a comunicat angajatului detasat?
Poate fi obligat angajatul sa plateasca salariul inapoi pt faptul ca angajatorul nu a anuntat locul detasarii?
Angajatorul beneficiar( MAE), a platit contributiile , asadar ar trebui sa fie probleme pt ca angajatorul insolvent nu anuntat. Afecteaza acest lucru detasarea?
De la declansarea procedurii falimentului pana la dizolvare poate fi cale lunga. Daca MAE a achitat toate contributiile pensia nu ar trebui sa fie afectata in aceasta perioada.
Problema e ca la data dizolvarii/radierii SC din registru, contractul de munca inceteaza de drept (una dintre parti nu mai exista) asa ca si detasarea e imposibila (sincer, cum detasarea se poate face din 6 in 6 luni, cum s-a aprobat aceasta si de catre cine?)
Angajatul nu poate fi obligat sa plateasca nicio suma inapoi, dar e posibil sa nu beneficieze de pensie pe perioada de inexistenta a firmei angajatoare, daca CAS sesizeaza acest lucru si se si prevaleaza de el.
Cum s-a obtinut acordul angajatorului aflat in insolventa ?
art.46 C.mun.
(1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
...
Va multumesc pt raspunsuri
Solicitarea de prelungire s a efectuat in august 2014, s a acceptat, iar falimentul si inchiderea c.i.m. s a facut in data de octombrie 2014.
Nu se poate angaja retroactiv la angajatorul cesionar(mae)?
Nu trebuia angajatorul cesionar sa anunte angajatorul cedent, de faptul ca s a mai solicitat o prelungire?
Ce daune poate suferi salariatul?
Va multumesc
Va multumesc
Poate sa ii afecteze calculul pensiei, momentul de la care firma care a detasat, a intrat in faliment?
Apreciez faptul ca am clarificat aspectul ca, ne i se poate imputa salariatului, plata lunilor in care a lucrat dupa momentul dizolvarii.
Acum firma care a falimentat refuza eliberarea unui duplicat de revisal sau decizia de incetare a c.i.m.
Ce demersuri pot face pt a le obtine?
Va multumesc
Detasare salariat
costicul
Anul trecut in 2013 am detasat incepand cu data de 13.12.2013 un salariat la o alta societate .Maine se face un an. Ce trebuie sa fac eu pentru a ii prelungi ... (vezi toată discuția)
Detasare
negut_dorina
daca o societate care este subantreprenor detaseaza angajatii la alta soc care este antreprenor in baza aceluiasi contract cum se face inreg in ... (vezi toată discuția)
Detasare
marianacioata
am urmatoare situatie:
am un salariat detasat de la 15.11.2013-15.05.2014, apoi de 15.05.2014-14.09.2014 si de la 14.09.2014-15.01.2015.
Pe 15.11.2014 se ... (vezi toată discuția)