Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare salariat

Anul trecut in 2013 am detasat incepand cu data de 13.12.2013 un salariat la o alta societate .Maine se face un an. Ce trebuie sa fac eu pentru a ii prelungi detasarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 12 Decembrie 2014
În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni. (art.46 alin.2 C.mun.)

Asadar, pentru prelungirea detaşării este necesar acordul slariatului. In acest sens, veti emite o adresa catre salariat prin care solicitati acordul cu privire la detasarea sa.
Cand trebuie sa ii fac prelungirea in Revisal? Astazi sau maine? Perioada de detasare este din data de 13.12.2013-12.12.2014.
In HG nr.500/2011 nu este prevazut niciun termen in privinta transmiterii prelungirii detasarii. Parerea mea este ca, in tacerea legii, este aplicabil termenul prevazut de art.4 alin.2 din HG nr.500/2011.

Prelungirea detasarii se va face cu data de 12.12.2014 si o puteti completa si transmite astazi.
In cazul maririlor de salariu, cine trebuie sa le faca ?
1. Daca este vorba despre marirea salarului la unitatea de la care a fost detasat, atunci angajatorul in cauza va decide modificarea.

2. Daca este vorba despre marirea salarului pe postul de la unitatea la care a fost detasat, atunci acesta va acorda salariatului detasat salariul majorat.

Alte discuții în legătură

Revisal - detasare MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea problema: Am un salariat care a fost detasat la o alta firma pana in data de 03.01.2013. ... (vezi toată discuția)
Prelungire detasare Loredana_84 Loredana_84 Perioada initiala pe care s-a facut detasarea unui salariat se incheie in 01.11.2012. Dorim prelungirea cu 6 luni a detasarii, insa nu sunt in clar cu actele ... (vezi toată discuția)
Detasare angajat DiaD DiaD Daca pentru o perioada de 6 luni detasez un angajat in alta localitate, alt judet, cum trebuie sa procedez cu transmiterea revisal-ului? La ITM-ul din ... (vezi toată discuția)