Buna ziua
Anul trecut am avut de plata la impozit suma de 4000 ron(impozitul nefiind platit cativa ani).Am platit o parte si am ramas cu 1300 ron,in octombrie am primit instintare de executare silita pentru aceasta suma,am mers la Ditl si mi s-a spus ca pot plati doar o parte dar sa dau totusi ceva in termen de 15 zile.Am mai platit 1100 ron iar anul acesta am achitat atat restanta cat si pe anul in curs,deci nu mai am nicio datorie.
Azi am primit o instintare in care scrie ca se intabuleaza dretul de Ipoteca legala in valoare de 1300 ron asupra casei,terenului si celor 2 masini.
Ce inseamna asta si ce ar trebui sa fac?
Directia de taxe si impozite chiar nu are evidenta ca eu am platit tot?Si cum imi poate pune ipoteca pe 3 bunuri cu valoare mare pt o suma asa mica?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri!
Ipoteca se instituie doar asupra bunurilor imobile, pentru mobile vorbim de gaj inscris la Arhiva Garantiilor Mobile. Deci nu vi se poate institui ipoteca pe toate bunurile mentionate.
In somatia primita ar trebui sa aveti indicata si calea de contestatie, in principiu catre unitatea administrativ teritoriala care a emis acel titlu executoriu si apoi in instanta.
Mergeti la ei cu copia chitantelor si vedeti unde este problema.
Ipoteca mobiliară se constituie prin încheierea contractului de ipotecă, însă ea produce efecte de la data la care obligaţia garantată ia naştere, iar constituitorul dobândeşte drepturi asupra bunurilor mobile ipotecate."