avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ipoteca legala
Discuție deschisă în Executare silită

Ipoteca legala

Buna ziua
Anul trecut am avut de plata la impozit suma de 4000 ron(impozitul nefiind platit cativa ani).Am platit o parte si am ramas cu 1300 ron,in octombrie am primit instintare de executare silita pentru aceasta suma,am mers la Ditl si mi s-a spus ca pot plati doar o parte dar sa dau totusi ceva in termen de 15 zile.Am mai platit 1100 ron iar anul acesta am achitat atat restanta cat si pe anul in curs,deci nu mai am nicio datorie.
Azi am primit o instintare in care scrie ca se intabuleaza dretul de Ipoteca legala in valoare de 1300 ron asupra casei,terenului si celor 2 masini.
Ce inseamna asta si ce ar trebui sa fac?
Directia de taxe si impozite chiar nu are evidenta ca eu am platit tot?Si cum imi poate pune ipoteca pe 3 bunuri cu valoare mare pt o suma asa mica?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:35, 7 Aprilie 2015
Ipoteca se instituie doar asupra bunurilor imobile, pentru mobile vorbim de gaj inscris la Arhiva Garantiilor Mobile. Deci nu vi se poate institui ipoteca pe toate bunurile mentionate.

In somatia primita ar trebui sa aveti indicata si calea de contestatie, in principiu catre unitatea administrativ teritoriala care a emis acel titlu executoriu si apoi in instanta.

Mergeti la ei cu copia chitantelor si vedeti unde este problema.
Nu este adevărat. Din data de 01.10.2011 avem ipotecă și pe bunurile mobile.
Noul Cod Civil :

"Ipoteca mobiliară

Art. 2387
Constituirea şi eficacitatea ipotecii

Ipoteca mobiliară se constituie prin încheierea contractului de ipotecă, însă ea produce efecte de la data la care obligaţia garantată ia naştere, iar constituitorul dobândeşte drepturi asupra bunurilor mobile ipotecate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent anaf care s-a inscris ca si creditor ipotecar desi nu exista nimic de ipotecat. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! Am primit prin posta un AVIZ DE IPOTECA INITIAL. Din cuprinsul acestuia reiese ca un agent constatator al ANAF-ului care in urma cu ceva vreme a ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)