avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta in cazul unei plangeri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta in cazul unei plangeri contraventionale

se poate face contestatie la judecatoria bacau pt pv contraventie savarsita in jud botosani ?

daca deja am facut-o ce curs juridic va avea ?
multumesc !


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:11, 15 Aprilie 2015
Nu se poate.

Instanta competenta este cea de la domiciliul/sediul paratului. Practic dvs. contestati un proces-verbal emis de o autoritate ce are sediul in jud.Botosani.

Daca deja ati formulat contestatia si ati depus-o la o instanta din Bacau, instanta respectiva, va invoca din oficiu lipsa competentei teritoriale si o va trimite la instanta competenta, respectiv o instanta competenta material si teritorial de la sediul paratului.
multumesc !
cu respect deosebit pt promptitudine...
d.p.



[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
De ce aţi fost amendat contravenţional şi de ce aţi depus plângerea împotriva procesului verbal de contravenţie la judecătoria Bacău?

Dacă procesul verbal de contravenţie a fost încheiat în baza OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, atunci competenţa de soluţionare a plângerii revine judecătoriei de la domiciliul dvs. (art. 10 ind. 1 din OG nr. 15/2002).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta sa judece plangerea a fost mentionata gresit in procesul-verbal de contraventie szigethigheorghe szigethigheorghe agentul constatator al procesului verbal de contraventie,a trecut alta judecatorie pe procesul verbal,la care se face contestatia decit cea care are sub ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit un proces verbal de contraventie in bucuresti ... rodicageorge rodicageorge Buna ziua, am primit un proces verbal de contraventie in bucuresti ,pot face contestatie in alt oras ? (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rovigneta pe persoana juridica stoica.florik@gmail.com stoica.florik@gmail.com Buna seara! Acum o saptamana ne-a venit o amenda de rovigneta pe autocamion si vrem sa ii facem contestatie, problema este ca nu stim ce documente se depun si ... (vezi toată discuția)