Buna ziua. De curand am efectuat concedieri colective. Un salariat care se afla in perioada de preaviz ca urmare a concedierii colective si-a gasit serviciu si vrea sa renunte la 13 zile de preaviz. Atat mai are de efectuat din 20 zile. Conform CCM are dreptul la 4 salarii in cazul concedierii. Intrebarea mea este : Daca poate renunta la restul zilelor de preaviz? Daca renunta mai primeste cele 4 salarii compensatorii? Multumesc.
Salariile compensatorii nu sunt conditionate de efectuarea zilelor de preaviz.
Daca omul si-a gasit de lucru atunci angajatorul poate sa dea dovada de intelegere si sa renunte la termenul de preaviz. Oricum in perioada de preaviz nu mai are nimic de castigat de pe urma angajatului. Angajatul nu poate renunta la termenul de preaviz ci numai angajatorul.
Angajatul nu poate renunta la termenul de preaviz . In cel mai bun caz, poate solicita incetarea c.i.m. cu acordul paretilor, situatie in care nu cred ca va putea beneficia de salarii compensatorii.
Neacordare preaviz
Lipi
In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)