Buna ziua,am si eu o problema legata de lichidarea SRL-ului.Am infiintat o firma in 2002 a avut activitate 8 luni,la Reg.Com.nu s-a depus nici o situatie drept pt.care am fost citati la Tribunal,iar in urma acesteia am fost repartizati spre lichidare la un alt SRL numit Lichidator.Mentionez ca nu am datorii nici la creditori nici la stat ,la Finante am depuse toate declaratiile cu zero si bilantul la zi (31.12.2008) .Datorita faptului ca oricum nu voi mai putea functiona dupa politica Reg.com.as dori sa inchid firma si astfel sa nu mai fiu nevoita sa depun la finante declaratile si bilantul .
Problema este in felul urmator,dupa mai multe cautari am dat de lichidator care se pare ca nu are nici un sediu,mi-a cerut la prima intalnire certificatul fiscal pe care l-am adus,dar se pare ca dansul este foarte lejer neavand nici un interes in acest sens.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Care sunt obligatiile lichidatorului ?(daca are vreun termen de lichidare,etc )
2.Este adevarat ca Reg.Com.plateste firma lichidatoare pt.a lichida firma in cauza dintr-un fond special?
3..Legat de tarife (daca sunt )cine le stabileste si dupa ce criterii?
4.Ce variante am pt.a inchide firma in cazul in care lichidatorul nu are nici un interes si tot asteapta sa iau legatura cu el pt.a ma plimba pe drumuri tinand cont ca am un bb si nu am timp sa umblu toata ziual?
Va multumesc,(daca puteti sa-mi dati niste raspunsuri concrete dupa lege)
Va multumesc,pt.raspuns.Am citit dispozitia respectiva unde am gasit o garmada de termeni,trimiteri in schimb nu am gasit raspunsul la intrebarile mele.Poate imi raspundeti la obiect in termeni pe intelesul meu.Va multumesc inca odata si astept daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine in acest sens.
*Bineinteles la intrebarea nr.1 raspunsul este de a lichida firma,dar daca nu doreste sa se implice sau mai bine zis nu-si da interesul ,ce este de facut?
Avand in vedere ca dizolvarea societatii s-a dispus in conformitate cu art 237 din legea 31/1990 , lichidarea si radierea soc se poate face doar de catre un lichidator.
- daca s-a numit deja un lichidator inseamna ca aveti datorii la stat !!
- puteti sa cereti numirea unui alt lichidator
- perioada de lichidare este de 3 ani + inca 2
- onorariul este stabilit de judecator isi platit de catre societatea debitoare
- daca soc debitoare nu are fonduri atunci lichidatorul poate cere plata onorariului din fondul de lichidare , dar practic din fond imi recuperez banii dupa min 1 an Ca urmare nimeni nu se inghesuie sa munceasca fara bani iar dvs aveti obligatia sa depuneti toate deconturile la adm financiara pana la radiere
Va multumesc pt.lamuriri,
intradevar la data cand instanta mi-a dat din oficiu un lichidator aveam ceva datorii pe care le-am platit ulterior in momentul cand am primit de la finante avertizare.Iar in momentul de fata nu mai exista nici o datorie altfel nu mi-ar fi dat certificatul fiscal cu 0.
Totusi de la ce data se calculeaza 3ani plus2 ani prelungire?Din momentul cand se incepe efectiv radierea faptica sau din momentul cand instanta a numit lichidatorul?Firma a fost deschisa in anul 2002,in anul 2003(daca tin bine minte) mi s-a dat un lichidatotr,iar de atunci au trecut 6 ani?Dupa 3 ani plus 2 ani ce se intampla?
Nu de alta dar as dori sa stiu inchisa firma sa nu mai trebuiasca sa depun la finante declaratiile si bilantul.,tinand cont ca oricum nu voi mai putea functiona vreodata.
1.Cei 3 ani se calculeaza de la data numirii lichidatorului.
2. Daca dvs nu faceti nimic nu se intampla nimic, daca lichidatorul nu face nimic , nu se intampla nimic , rezultat 0
Daca doriti sa inchideti firma raspunsul vi l-am dat mai sus- numiti un alt lichidator