avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparare acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparare acoperis bloc

Buna ziua, am cumparat un apartament la etajul 4/4 in 2013, iar in acest an, in urma unei ploi s-a udat o portiune de tavan si chiar a inceput sa picure apa prin el, fiind nevoita sa stau cu ligheanul. Dupa ce ploile au incetat, sotul meu a urcat pe acoperis si a izolat temporar portiunea pe unde se infiltra apa,propunandu-ne ca la vara, cand vremea se va ameliora sa luam legatura cu o firma specializata in izolarea acoperisurilor. Vecinii spun ca nu e treaba lor si trebuie sa ne reparam pe cont propriu. Intrebarea ar fi ce drepturi si obligatii avem in acest caz? Precizez ca si vecinei din apartamentul alaturat i s-a udat tavanul. Acoperisul este imbracat in ''carton presat'' nu ma pricep, nu este imbracat in tabla.
As mai avea o problema urgenta...azi-dimineata a venit o vecina sa ma avertizeze ca in urma vantului(ploua de doua zile si vremea este foarte urata la malul marii unde locuiesc), s-a desprins o bucata de tabla de pe bloc, lata de 15-20cm, care atarna aprox.1m deasupra geamului meu de la sufragerie,intr-o pozitie oarecum orizontala,dar inclinata. Am observat ca marginea acoperisului este imbracata in aceste bucati de tabla.Jos, in fata blocului, mereu sunt parcate masini, imi este frica ca va cadea peste ele sau peste cineva.Vecina respectiva mi s-a adresat de parca ar fi responsabilitatea mea.Diseara administratora are program la asociatie si nu stiu cum sa abordez problema, care sunt indatoririle mele in acest caz.Acum sunt singura(sotul este plecat, nu lucreaza in tara) si nu stiu ce sa fac.
Precizez ca in primul an nu am avut probleme cu acoperisul,noi fiind atenti la acest aspect cand l-am cumparat(pete pe tavan, mucegai, etc) si parea totul in regula, mai ales ca fostii proprietari ne spusesera ca a fost izolat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: isa81 , utilizator 18:58, 7 Aprilie 2015
Terasa blocului reprezinta parte comuna a imobilului iar la reparatii contribuie toti locatarii indiferent de etaj sau localizare pe scara.
Trebuie sa va adresati presedintelui asociatiei printr-o notificare in care ii solicitati repararea terasei.
Atentionati telefonic presedintele si administratorul cu privire la desprinderea elementelor din acoperis si apoi notificati si in scris atat despre infiltratii cat si despre desprinderea elementelor.
Va multumesc pentru raspuns.Voi face asa cum m-ati sfatuit si voi scrie apoi cum s-a rezolvat situatia.
Am revenit pentru a va spune cum s-a rezolvat problema cu tabla desprinsa de pe acoperis: am fost la asociatie cu o sesizare scrisa, iar doamna de la administratie a sunat la ISU. In 5-10 minute au venit pompierii care au indepartat acea tabla ascutita,ruginita,se putea intampla o nenorocire daca ar fi cazut in capul cuiva. Va multumesc pentru sugestie deoarece nu stiam cum sa reactionez dimineata cand am fost pusa in fata situatiei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Balconul vecinului,foarte deteriorat sonia28 sonia28 Buna seara, Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in ... (vezi toată discuția)
Infiltrație tavan/asigurare ionela.balan ionela.balan Bună ziua. Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Din cauza acoperisului degradat ,vecinei din perete cu mine i s-a infiltrat apa in ... (vezi toată discuția)