avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Mesaje SMS nesolicitate de la diverse firme. Legal sau ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mesaje SMS nesolicitate de la diverse firme. Legal sau nu?

Dupa publicarea unui anunt pe un anumit site de profil am inceput sa fiu sunat si sa primesc diverse SMS-uri care imi ofera sau imi vand ceva. Aceeasi treaba si dupa inregistrarea firmei, oferte dupa oferte de la romtelecom :)). Am intrebat amabil de unde au numarul meu iar raspunsul a fost ca este public pe ceva site dupa inregistrarea firmei si au dreptul sa ma sune/ sa imi foloseasca datele.

Intrebarea mea este: cat de legal e sa imi trimita mesaje dupa publicarea unui anunt? Logic ar fi ca le-am solicitat din moment ce am publicat un anunt .. adica mi-am dat acordul sa fiu sunat sau sa primesc SMS-uri de la diversi clienti.

Multumesc anticipat de raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Sorin Sorin , Consultant credite si finantari 16:30, 7 Aprilie 2015
Buna ziua,

Cel mai probabil ati bifat in sectiunea Termeni si conditii ca sunteti de acord sa primiti mesaje de la partenerii companiei care are siteul. Daca nu ati bifat asa ceva, espam si e ilegal.
Nu au nimic de genul in termeni si nici nu sunt parteneri. O doamna de la o agentie de turism mi-a spus ca din moment ce am postat un anunt am solicitat sa fiu contactat de terte persoane si au dreptul sa ma contacteze ... aici este nelamurirea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sunat non stop de telemarketeri gistra gistra De cand am un SRL sunt sunat foarte des de firme din Romania. In prima saptamana dupa infiintarea firmei am fost sunat de vreo 7 ori. Aceste firme imi ... (vezi toată discuția)
Spam prin sms. nu este ilegal să hartuiești pe cineva cu mesaje, nedându-i posibilitatea să se dezaboneze? pradan pradan Buna ziua, Tot primesc spam prin sms de la 4 numere de Vodafone facand reclame la lenjerii-shop.ro Am inteles ca vodafone a mai fost amendat pentru sms ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe un portal online DanVtr DanVtr Am postat un anunt pe un portal online, am trimis coletul doritorului care s-a declarat multumit de produs, insa problema mea se refera strict la oferta ... (vezi toată discuția)