avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sunt sunat non stop de telemarketeri
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sunt sunat non stop de telemarketeri

De cand am un SRL sunt sunat foarte des de firme din Romania. In prima saptamana dupa infiintarea firmei am fost sunat de vreo 7 ori.

Aceste firme imi ofera: oportunitati de investire, abonamente de telefonie, invitatii la evenimente sau alte chestii unde trebuie sa platesc ceva.

Sunt sigur ca firmele au gasit numarul meu pe site-ul anaf.

Avand in vedere ca eu nu i-am dat acordul sa-mi foloseasca nr de telefon, pot face ceva?

Este foarte foarte deranjant. Unii ma chiar suna de mai multe ori sau vorbesc urat cand refuz ofertele.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:46, 14 Septembrie 2018
Din pacate sunteti victima lipsei de civilizatie in Romania, in tarile civilizate, clientul care te refuza sau prefera concurenta azi ramane clientul potential de maine.
Este greu sa lupti impotriva imbecilitatii unora.
Inainte de a putea da sfaturi avem nevoie de precizari.
1) Apelurile sunt primite pe portabil sau pe telefon fix?
2) Sursele de informare ale acestor mitocani sunt mult mai diverse decat va imaginati. Anaf-ul nu este singurul care poate fi in cauza.
Faceti va rog inventarul tuturor formularelor de declarare si incriere al Srl-ului dvs, formulare pe care le-ati umplut pe la diverse autoritati.
Incercati sa va aduceti aminte daca ati bifat casuta aia mica unde cu litere inca si mai mici sunt explicate optiunile utilizatorului care complecteaza formularul in materiie de protectie a datelor.
3) Ati inscris Srl-ul dvs pe site-urile profesionale?
Asteptam raspunsurile dvs pt a putea continua discutia pe acest site.
1) apeluri sunt primite pe telefon mobil
2) SRLul nu a fost inscris pe niciun alt site/autoritate. Am foarte multa grija cand bifez aceste lucruri. Intotdeanua bifez "nu sunt de acord cu prelucrarea datelor ...."
Sunt 99% sigur ca aceste firme gasesc nr meu pe siteul ANAF.
3) Nu am inscris SRLul pe niciun site. Siteurile precum listafirme . ro au luat detaliile mele de pe siteul ANAF.

Eu lucrez exclusiv cu clienti din strainatate. Singurul site romanesc care are detaliile mele este ANAFul si banca. Diferenta este ca pe siteul anaf detaliile sunt publice.

Ce sa fac?
1) Este simplu atunci de a bloca numerele respective si de a cere organismelor unde ati inregistrat firma, in scris cu confirmare de primire, ca numarul dvs de telefon mobil sa nu mai fie public. Ei va vor cere un numar de telefon, dati un numar de fix (cum lucrati exclusiv cu clienti din strainatate aveti Internet, deci un nr de telefon fix nu va fi o dificultate). Pe telefonul fix nu raspundeti si filtrati numai de 2*/zi inregistrarile mesajelor.
2) Nici macar la ONRC si la OCPI?!? Declaratia publica a infiintarii PFA-ului a fost publicata?!?
3) ANAF-ul in calitate de entitate care prelucreaza atat date publice cat si date personale este tinuta sa asigure protectia datelor personale care i-i sunt incredintate. Deci se revine la solutia de la punctul nr. 1).
datele unei firme sunt publice, nu personale. daca userul si-a inregistrat numarul personal de telefon ca fiind de firma, a fost neinspirat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt clienti simpatica simpatica Lucrez in cadrul unei firme ce consiliaza/vinde credite ipotecare la mai multe banci (brokeri de credite). Din pacate, din cauza anumitor divergente , unii ... (vezi toată discuția)
Penalitati la factura telefonica victor51 victor51 Mi-a fost furat telefonul mobil,am anuntat acest lucru pentru a mi se bloca cartela,iar cind am primit alta cartela am intrebat daca mi-a fost folosit ... (vezi toată discuția)
Abuz rds silviun silviun Buna ziua , Locuiesc in Franta si acum aproximativ o luna am calatorit in Romania pentru a-mi rezolva niste probleme personale.Avand nevoie sa comunic ... (vezi toată discuția)