avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... creante salariale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

creante salariale

Buna ziua, ce se poate face in situatia aceasta:
- societatea angajatoare a intrat in faliment,
- am ramas angajat si dupa intrarea societatii in faliment
- la inceput salarul lunar a fost platit cu regularitate dupa care in ultimele 5 luni nu mi s-a mai achitat
- am facut o cerere scrisa catre lichidatorul judiciar prin care i-am solicitat achitarea sumelor restante dar nu am primit nici un raspuns
- societatea incaseaza lunar sume din chirii, sume care erau destinate pentru plata datoriilor curente.
Se poate face o adresa catre judecatorul sindic sau prin ce modalitate se pot recupera acesti bani, avand in vedere ca sunt datorii curente care se achita cu prioritate.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 7 Aprilie 2015
Depuneti o adresa catre judecatorul sinduic referitor la atitudinea lichidatorului judiciar privind creantele salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in preaviz danutza2122 danutza2122 Firma este in faliment si am primit preaviz de 20 de zile. Mi s-a spus ca firma nu imi va plati acest preaviz , este legal? Daca e in faliment poate face orice? (vezi toată discuția)
O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante dididiana dididiana Buna seara, Am lucrat la o companie ce nu si-a achitat obligatiile salariale catre mine si colegii timp de 3 luni. firma a intrat in insolventa iar confirm ... (vezi toată discuția)