amvirdan a scris:
In astfel de situatii trebuie facuta o determinare profesionistaa ponderii partilor comune de catre o firma abilitata.
De regula, comitetul executiv ia o decizie privind aceste cote pe baza unor determinari.
Din practica blocurilor cu repartitoare, care au si repartitor-martor la subsol, valorile masurate sunt intre 24-28%, deci foarte aproape de acel 30%.
Acum, se sustine ca e normal sa fie niste cheltuieli pe partile comune.
Se pune intrebarea cat sa fie: pai masurati, negociati si decideti...
Imi permit sa fac o observatie, ca sa vedeti ce aberatii aduc in gandirea oamenilor niste legi strambe, proaste, incomplete sau chiar in unele cazuri lipsa acestora in anumite domenii.
Sa zicem ca un apartament debransat, dar care are sursa de incalzire, dupa cele spuse de dvs. trebuie sa plateasca ceva, un procent anume (nu discutam procentul ca acolo sunt alte aberatii) la cheltuilelile cu incalzirea centralizata, dar la care cu acte in regula a renuntat, pentru ca vezi doamne beneficiaza indirect dar fara voia sa de o parte din acea caldura care radiaza prin peretii, tevi care strabat condominiul, etc.
Ok, pana aici sa admitem ca ar fi corect si persoana debransata se supune. Acum vin si intreb si eu, dece asociatia, in speta cei bransati la instalatia centralizata nu platesc si ei o cota parte din factura la gaze, sau curent a apartamentelor debransate?
Deoarece caldura produsa de acestia si care si ea la randul ei radiaza dinspre apartamentul debransat catre apartamentele bransate urmeaza aceleasi principii ale fizicii invocate si in cazul celor bransati?
Nu credeti ca ar fi corect si viceversa?
Multmesc,
Rorschach