avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pv contraventie pentru viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pv contraventie pentru viteza

as vrea sa stiu daca in inregistrarea video ce a fost depusa la judecatorie de catre politia rutiera nu se vede in clar masina ce o conduceam,pot spune chiar deloc in momentul in care a fost inregistrata viteza,pot avea castig de cauza si astfel obtine anularea procesului verbal. ms
Cel mai recent răspuns: silviu1975 , utilizator 08:59, 10 Aprilie 2015
Depinde de celelalte mijloace de proba si de modul in care ele or sa fie aprecieate de judecator.
Este in avantajul dvs, neclaritatea probei video, asa ca accentuati acest aspect.
Paragraful 3.5.1 din Norma de metrologie prevede că înregistrările efectuate trebuie să cuprindă:
-data și ora la care a fost efectuată înregistrarea
-valoarea vitezei și sensul de deplasare
-faptul că a fost efectuată autotestarea aparatului(conform 3.2.6)
-imaginea autovehiculului din care să reiasă clar numărul de înmatriculare
Din ceeace spuneți d-voastră nu se poate avea certitudinea că a fost mașina d-voastră prin urmare îndoiala profită contravenientului, existând un dubiu care nu poate fi înlăturat prin administrarea altor probe, ceeace duce la anularea pv. contravenție și la plata amenzii și suspendarea permisului.
P.S
dacă aș știi că într-adevăr ați condus cu viteză nu m-aș bucura că v-am dat aceste sfaturi.deoarece ați pus în pericol și pe ceilalți
Ati condus intr-adevar cu viteza si credeti ca sunteti nevinovat, sau incercati sa va legati de litera legii in ceea ce priveste inregistrarea? Nu cred ca agentii v-au dat o amenda...fara temei tehnic. Astept mai multe informatii.
.......nu se vede in clar masina ce o conduceam, pot spune chiar deloc in momentul in care a fost inregistrata viteza, .....

Din ce spuneti, se intelege ca apratul a inregistrat viteza altei masini ...... ati mentionat pe PV ca in imaginea (nr.....) nu este lizibil numarul de inmatriculare al masinii dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar cotorca - sfaturi yoflorinb yoflorinb Buna Ziua, Sa incep cu inceputul. Pana anul acesta in luna martie am condus autoturismul firmei care acum este proprietate personala. In luna aprilie a venit ... (vezi toată discuția)
Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)