avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuzuri in serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuzuri in serviciu

Buna dimineata.
Daca intr-o intreprindere cu capital majoritar de stat , nu exista paza autorizata ,iar in perioada sarbatorilor de Paste se pun oamenii care au alte meserii (lacatusi , electricieni) ca sa stea se paza sa pazeazca anumite obiective fara ca acestia sa aiba cursuri de paza si fara sa li se faca macar instructajul pentru postul care urmeaza sa fie pus ,iar de pontat cu siguranta va fi pontat tot ca lacatusi , electrician ,dar el presteaza meseria de paznic pentru cel putin 10 zile ,timp in care alti angajati vor fi in concediul de odihna .
Intrebarile mele sunt :
1. Au voie sa fie pusi sa pazeasca anumite obiective daca nu au cursuri si fara sa li se faca instructajul si sa li se incheie o noiua fisa a postului pentru meseria ce urmeaza sa o presteze?
2. Daca in caz oamenii au semnat pe un tabel ca vor veni la paza si in timpul pazei se fura ceva , cine poate fi declarat vinovat (angajatorul care nu a respectat legea sau angajatul care a semnat acel tabel)?

Alte discuții în legătură

Asimilare meserii idanys idanys topograf cod cor [b]311804[/b] cu ce meserii se asimileaza? agent hidrotehnic cod cor 712915 cu ce meserii se asimileaza? (vezi toată discuția)
Diferente intre paznic si agent de paza Georgeta Istrate Georgeta Istrate Cunoaste cineva care sunt diferentele intre meseria de agent de paza- cod COR 516901 agent paza si cea de paznic - cod COR 915204? Ma intereseaza in special ... (vezi toată discuția)
Atributii responsabil ssm kra kra Salut, Am si eu o intrebare lucrez intr-un Parc Eolian ca Responsabil SSM din partea Beneficiarului si as dori sa stiu daca am dreptul sa verific daca o ... (vezi toată discuția)