avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe vanzare apartament
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe vanzare apartament

Buna ziua,

Referitor la vanzarea unui apartament ce taxe se platesc?
Apartamentul a fost cumparat in 2006 si este intr-un bloc din 1981, se vinde prin prima casa luna aceasta.
Stiu de o taxa la vanzare..un fel de impozit la stat dar cum se calculeaza?
Mai este am inteles si o taxa de la Casa de Sanatate, insa nu stiu daca se aplica in cazul meu si cum se calculeaza
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:54, 9 Aprilie 2015
Cod fiscal
ART. 77^1 Definirea venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal
(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:
a) pentru construcţiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum şi pentru terenurile de orice fel fără construcţii, dobândite într-un termen de până la 3 ani inclusiv:
- 3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:
- 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv
Aceasta este singura taxa pe vanzare apartament si referitor la Casa de Sanatate este vro taxa?
Unde se plateste taxa de impozit ?
Taxa se plateste la notar cand perfectati contractul de vanzare/cumparare. Nu se plateste la CSanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare apartament ContSters78406 ContSters78406 Pentru un apartament care este obtinut dintr-o mostenire, mostenire dezbatuta in termenul legal de 2 ani, locuinta cumparata in urma cu 9 ani, care mai este ... (vezi toată discuția)
Taxa catre stat ContSters56818 ContSters56818 In urma vanzarii unui imobil,care sunt taxele care se platesc catre stat de catre vanzator,respectiv cumparator? (vezi toată discuția)
Impozit aferent contractului de vanzare-cumparare a unei case danpaunescu2010 danpaunescu2010 Buna ziua Dorim sa vindem o casa si nu stim exact cam care sunt prevederile legate de plata impozitului (cuantumul impozitului, limite, cine il plateste - ... (vezi toată discuția)