avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea se imparte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea se imparte?

Buna ziua! sunt intr-o situatie foarte delicata.am lasat procura sotului ca sa vanda apartamentul meu mostenit de la parinti, eu fiind plecata la munca ,in strainatate, cu contract.pe apartament aveam ipoteca si am stabilit sa vindem,achitam creditul si cu restul sa construim o casa.sotul a inceput constructia casei,care nu a finalizat-o,deoarece intre timp el si-a gasit o femeie la care s-a si mutat.timp de 1 an am trimis bani lunar acasa.mai avem 2 credite la care nu a platit si refuza sa platesca ,intre timp devenind somer.acum vrea divort, cu conditia sa paltesc eu cele 2 credite, care au si executare silita,ca imi lasa casa.ce trebuie sa fac sa- mi recuperez casa din nou pe numele meu asa cum era si apartamentul mostenit.asta numai daca se mai poate face ceva.va rog sa-mi dati un sfat.multumesc.
Cel mai recent răspuns: mixi64 , utilizator 19:29, 8 Aprilie 2015
Din punctul meu de vedere.

Urmare a actiunii de divort pe care o puteti promova, actiune insotita si de partajul bunurilor comune, veti solicita instantei sa constate o cota mai mare de contributie a dumneavoastra la dobandirea bunurilor comune.

Oricum, veti fi obligata la plata unei sulte (in cazul in care va va fi atribuita casa) catre sot.

Depinde de dumneavoastra sa apreciati cum este mai rentabil. (1) sa achitati creditele si prin conventia de partaj sa dobanditi casa (2) sa actionati in instanta si sa sperati ca aveti castig de cauza, dar in acest caz creditele raman de achitat de catre amundoi.
Multumesc pentru raspuns. este posibil ca in urma unui proces sa nu castig casa?nu ar fi prea corect,tinand cont ca deja si-a luat bunuri din casa fara sa spuna. corect ar fi sa platim creditele impreuna.avand in vedere ca unul din credite este pe numele meu facut pentru a cumpara masina, pe care o foloseste sotul.celalalt credit e pe numele lui.nu mi-ar surade ideea ca, in urma procesului sa platesc eu ambele credite asta ca sa-mi lase el mie o casa neterminata,construita cu bani din vanzarea apartamentului mostenit.asta dupa 31 ani de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata datorii comune? ei ei Sunt despartit de doi ani, dar nu divortat inca si am o fata de 17ani, in grija mamei, careia ii platesc pensie alimentara. Despartirea a fost la cererea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare/partaj DRAGM1974 DRAGM1974 Buna ziua, Am doua intrebari: 1.Daca eu impreuna cu fostul sot (suntem divortati de un an) am facut o intelegere tacita referitor la plata unei rate credit ... (vezi toată discuția)
Bunuri cumparate inaintea casatoriei. pot sa obtin ceva in caz de divort? Yasminuta29 Yasminuta29 Buna ziua.am fost impreuna cu sotul meu aproape 8 ani dar am stat in concubinaj la inceput,primii 4 ani timp in care am construit o casa,am cumparat o ... (vezi toată discuția)