Suntem o asociatie de proprietari.
Deoarece avem cativa restantieri la intretinere s-a hotarat sa-i dam in judecata.
Tinand cont de faptul ca un proces dureaza f mult as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie:
Dam in judecata un locatar pentru o restanta.
Intocmim actele si platim un avocat.
Inainte sa fim programati la prima infatisare locatarul achita suma integral sau o parte a acesteia.
In aceste conditii cine suporta cheltuielile de judecata?
Toti proprietarii din imobil % pe cota indiviza. In cazul in care prin absurd instanta va admite cheltuieli de judecata, aveti baza legala sa le imputati pe lista debitorului.
Cel mai indicat este sa alegeti calea de mediere, probabil nu este rea vointa din partea debitorului, ci probleme financiare.
Daca proprietarul achita debitul anterior primului termen si face dovada in fata instantei ,pe cale de consecinta instanta urmeaza sa respinga actiunea ca fiind fara obiect
Este de preferat ca anterior actionarii in instanta ,sa desfasurati procedura preabila notificare oficiala,eventual mediere
Conform art.454 NCPC Exonerarea paratului de la plata"Paratul care a recunoscut ,la primul termen de judecata la care partiel sunt legal citate,pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata,cu exceptia cazului in care,prealabil pornirii procesului , a fost pus in intarziere de catre reclamant sau se afla de drept in intarziere.Dispozitiile art.1.522 alin.5 din Codul Civil raman aplicabile."
Dare in judecata
silviu1958
Am fost dat in judecata pentru recuperarea unui prejudiciu stabilit in urma inventarului la gestiunea unde eram responsabil. Daca dupa primirea citatiei de ... (vezi toată discuția)