avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dare in judecata

Am fost dat in judecata pentru recuperarea unui prejudiciu stabilit in urma inventarului la gestiunea unde eram responsabil. Daca dupa primirea citatiei de chemare in judecata, accept sa acopar prejudiciul reclamat, mai sunt obligat sa platesc vreo cheltuiala legata de darea in judecata ? Daca da, care ar fi suma ?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
silviu1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:49, 7 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
,,Art. 454

Exonerarea pârâtului de la plată

Pârâtul care a recunoscut, la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate, pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, cu excepţia cazului în care, prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se afla de drept în întârziere. Dispoziţiile art. 1.522 alin. (5) din Codul civil rămân aplicabile.,,

E bine că v-ați gândit să acoperiți prejudiciul !


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuie verificat dacă ati fost notificat anterior.
Probabil ca ati fost notificat mai înainte de a fi chemat în judecată civila, caz în care veti fi obligat la toate cheltuielile, inclusiv cu avocatul reclamantului pe care il veti plati dvs. la finalul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto fara rca, actiune in instanta quze quze Buna seara, Acum cca 3 ani am lovit un auto din care au rezultat doar daune materiale. In aceea zi, nu aveam RCA valabil. Pagubitul avea Casco la o firma de ... (vezi toată discuția)
Neplata Iassmina Iassmina Buna dimineata! Am fost chemat in judecata pt. neplata facturilor restante catre furnizorul de agent termic . As dori sa im spuneti, va rog, daca, platind ... (vezi toată discuția)