avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ANAF
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ANAF

Aceste controale care bantuie tara,pot avea ca obiect de lucru:sorry: si asociatiile de proprietari?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 14:17, 15 Aprilie 2015
Nu inteleg cum vine treaba. Ziceti ca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari, dar aveti presedinte, admininistrator si ma rog, femeie de serviciu. Deci cum vine asta?

Nu stiu daca vine sau nu ANAF-ul la dvs. in conditiile aratate. Sunt sigur ca dvs. nici nu existati in scriptele acestora, insa ce se va intampla daca se supara unul dintre proprietari si pune pe goarna informatia?
Va puneti cu cine nu trebuie!
Buna ziua.Dupa parerea mea cred ca ar trebui si asociatiile de proprietari controlate de ANAF.Nu cred ca este normal ca avand o datorie de 6.592 lei sa ai penalitati de 8.274 lei.Eu nu sunt contabil dar asta e hotie pe fata.Asociatiile de Proprietari sunt mai rau ca camatarii
ANAF nu controleaza la asociatii modul cum se calculeaza penalizarile, ci daca se platesc impozite si contributii la stat pentru salarii si indemnizatii.

Referitor la calcul penalizarilor, este posibil sa aveti o suma atat de mare la penalizari. daca nu ati achitat nimic din penalizari de-a lungul timpului, daca restanta se intinde pe mai multi ani si daca suma restanta a fost cu mult mai mare inainte sa mai fi achitat din ea si sa fi ramas 6592 lei.
Legea 230/2007 Articolul 49
(1)Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata . Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2)Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3)Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

Nu puteti sa spuneti ca asociatiile sunt mai rele decat camatarii, poate cei pe care i-ati ales in conducerea asociatiei, administrator, cenzor, comitet si presedinte, sunt paraleli cu legea actuala, NU au voie sa puna penalizari mai mari decat restantele.
Daca nu ati achitat o anumita suma, care sa fie scazuta DOAR din restanta si sa nu fi scazut si din penalizari, daca ati achitat si pe chitanta aveti doar restanta si nu si penalizare, nu aveti de ce sa va suparati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pentru restante la utilitati mai mari decat cele impuse de furnizor alexberi alexberi Am citit un articol intitulat \"Penalităţi ilegale impuse de Asociaţii locatarilor\". Conform articolului penalitatile corespunzatoare utilitatilor impuse ... (vezi toată discuția)
Control pentru administrator violetacez violetacez Buna ziua! ce organe sunt abilitate sa controleze actele contabile ale administratorului de la asociatia de proprietari exceptand comisiile din primarie, ... (vezi toată discuția)
Penalitati la factura generala de intretinere stare de urgenta exonerata exonerata este legal ca la o factura restanta la intretinere ,persoana fizica care include toate utilitatile sa se aplice penalitati de 0.1 % pe perioada starii de ... (vezi toată discuția)