avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amanarea aplicari pedepsei amenda /redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amanarea aplicari pedepsei amenda /redobandire permis

Am urmatoarea sentinta penala pentru conducere unui vehicul sub inluenta alcoolului (art.336NCP) :
In baza art 83.alin 1 C penal ,amana aplicarea pedepsei amenzii pe un termen de supraveghere stabilit in conditile art.84 C penal ,de 2 ani de la data ramaneri definitive a prezentei hotarari.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum ar trebui sa formulez cererea pentru a primi permisul inapoi? am inteles ca trebuie depusa la seful serviciului rutier al judetului.. Va multumesc .orice informati imi sunt de mare ajutor:)
:)
Cel mai recent răspuns: tircasebi , utilizator 18:11, 25 Aprilie 2015
Buna seara,

Potrivit art. 116 alin. 1 din OUG 195/2002:

(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;

O seara buna!
Mergeti cu hotararea definitiva la serviciul circulatie.

@Gina-GabrielaOprea:
Doar in cazul condamnarii se anuleaza permisul, utilizatorul nu a fost condamnat.
Buna .asa am sa fac saptamana vitoare.
Imi puteti pune ce parere aveti ar trebui sa fac si o cerere scrisa.si daca da .cum ar trebui sa o formulez ? Am uitat sa mentionez ca in sentinta nu se precizeaza nimic de starea permisului.
Multumesc .sarbatori fericite !
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2015
tircasebi, utilizator
Buna,am fost la serviciul rutier insa nu am mai facut nici o cerere si sa dovedit ca a fost mai bine asa,in ideea ca nu se stie cum ar fi reactionat cel de la birou :)
Am lasat copie dupa hotararea definitiva si dupa 2 zile am fost si am ridicat permisul.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea permisului de conducere blue_shadow blue_shadow In anul 2004 in urma unui accident rutier mi s-a anulat permisul de conducere si am fost condamnat de instanta judecatoreasca la o amenda penala. In anul 2006 ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)