avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Achizitie autoturism neinmatriculat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Achizitie autoturism neinmatriculat

O firma platitoare de tva achizitioneaza de la o persoana fizica un autoturism neinmatriculat in Romania (are numere de Franta).Vanzarea se face in baza unui contract de vanzare-cumparare si plata se face prin virament bancar.
Ce obligatii financiare si declarative are firma? Costuri legate doar de inscrierea masinii sau mai sunt si altele?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:11, 11 Aprilie 2015
Avand in vedere ca proprietarul, persoana fizica, nu datoreaza impozit la vanzarea autoturismului din patrimoniul personal, nu aveti nicio alta obligatie financiara legata de aceasta tranzactie.

In termen de 30 zile de la cumparare, autoturismul trebuie declarat la serviciul public finante locale al primariei de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare autoturism administratia financiara ancapo ancapo am cumarat o masina de la un coleg de-al meu, am facut contract de vanzare cumarare, el s-a dusla administratia financiara de care apartinea, si-a obtinut ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila autoturism simina71 simina71 Buna ziua firma la care lucrez a achizitionat pe firma un autoturism din Germania.Pe factura este trecuta valoarea autoturismului +TVA(313000 RON).Noi am ... (vezi toată discuția)
Transfer imobil de la persoana fizica la srl Braven Braven Buna ziua, Nu am gasit raspuns cautand pe internet la urmatoarea intrebare asa ca sper ca pot sa gasesc un raspuns aici. Doresc sa stiu care sunt toate ... (vezi toată discuția)