avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SE POATE INTRA IN SOMAJ DIN CONCEDIU DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SE POATE INTRA IN SOMAJ DIN CONCEDIU DE MATERNITATE(PATERNITATE)?

DACA O PERSOANA A BENEFICIAT DE COCEDIU DE MATERNITATE (PATERNITATE)SI INTRE TIMP FIRMA LA CARE LUCRA A DAT FALIMENT,POATE SA BENEFICIEZE DE SOMAJ?CUM SE PROCEDEAZA
Cel mai recent răspuns: ContSters56628 , utilizator 19:09, 3 Noiembrie 2009
da, se poate ... contractul de munca trebuie sa inceteze conform Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
1. Concediul de paternitate se refera la 5 zile pe care le poate lua tatal copilului dupa ce acesta se naste.
2. Cred ca ati vrut sa spuneti concediul pentru cresterea copilului (CCC) pana la varsta de 2 ani, pe care il poate lua fie mama fie tatal copilului.
3. Daca firma a dat faliment exista un lichidator judiciar (numit prin hotarare judecatoareasca) care se ocupa de administrarea firmei. Acesta va concedia salariatul in cauza cu art.65 din Codul muncii iar acesta va putea beneficia de indemnizatie de somaj.
CINE INCETEAZA CONTRACTUL,DACA FIRMA A FOST SI RADIATA INTRE TIMP
Ati luat legatura cu angajatorul?...ce v-au spus?...ar fi mai bine sa mergeti la ITM pentru solutionarea problemei Dmv.
Lichidatorul trebuie sa faca inchiderile cartilor de munca la ITM.

Alte discuții în legătură

Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca alexandra21vma alexandra21vma Buna ziua. Sunt în concediu crestere copil din 2014. Perioada de 2 ani. In 2015 am mai nascut un copil si mi-am prelungit concediul de crestere . In 6 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2 copil adda17 adda17 Buna ziua. Am niste nelamuriri si sunt destul de disperata in aflarea unui raspuns care sa ma ajute sa stiu ce am de facut si voi explica scurt si clar ... (vezi toată discuția)