avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta de urgenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta de urgenta

Buna seara , pot cere o ordonanta de urgenta in conditiile in care vreau sa plec din tara cu copilul minor iar tatal nu vrea sa-si dea acordul? Un proces pentru luarea custodiei dureaza mult si nu dispun de timpul necesar . Mentionez ca tatal nu a mai vizitat copilul de un an jumatate iar pensia nu a mai platit-o de 6 luni , nu-l intereseaza copilul.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 11:28, 10 Aprilie 2015
O fi poate "perfect posibil" de cerut custodia exclusiva, dar nu la fel de "perfect posibil" de obtinut custodia. Instanta va decide daca exista motive temeinice in acest sens.

In niciun caz nu poate fi vorba de nepasarea mea , l-am chemat o data in instata pt neplata pensiei si l-am executat silit , ce altceva pot face ca sa dovedesc ca-mi pasa ? sa merg din instanta in instanta pt neplata pensiei ? Nu doar pt neplata pensiei as cere autoritatea parinteasca exclusiva , de un an jumatate nu a mai vizitat copilul , nu il intereseaza . Copilul merge la scoala , el habar nu are ...Si eu , ce ? Sa nu plec de acasa in zilele lui de vizita ca poate isi aminteste ca are copil ? Nu ma gandeam sa cer ordonanta pt luarea custodiei ci doar pt a putea pleca din tara cu copilul , pana voi intenta proces pt luarea custodiei . Vreau sa ma pot " misca " fara sa fiu la cheremul lui . Multumesc pt raspunsuri .
Puteti cere tot pe calea ordonantei si exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama.
Asa cum vi s-a spus e de preferat prin avocat. Este perfect posibil sa o obtineti pe motiv de neglijenta a tuturor obligatiilor parintesti.
Cererea de exercitare a autoritatii parintesti exclusive, pe calea ordonantei presedintiale, este inadmisibila in conditiile in care nu exista in paralel si o cerere de rezolvare a fonului problemei.

Astfel:

" Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că pentru admiterea unei cereri de ordonanţă preşedinţială este necesară îndeplinirea cumulativă a trei condiţi: primele două condiţii, prevăzute expres de textul art. 581 alin. (l) C. proc. civ., sunt urgenţa şi caracterul vremelnic al măsurii, iar cea de-a treia rezultă din caracterul provizoriu al măsurii şi anume neprejudecarea fondului în analiza aparenţei de drept pe care instanţa o realizează în procedură de urgență pentru soluţionarea unei astfel de cereri."

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
nu puteti formula ordonant pentru plecarea definitiva deoarece nu este admisibila nefiind o situatie temporara. consultati un avocat si veti gasi solutiile la cazul in speta

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)