avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pastele catolic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pastele catolic

Buna ziua . Daca cineva ma poate lamurii cu urmatoarea dilema. De pastlee catolic din 2015 (06.04.2015)am avut liber la servici, iar pentru data de 13.04.2015 (pastele ortodox) ma obliga conducerea sa iau o zii liber concediu. De ce ? Este legal? Conducerea spune ca da pe baza : "două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora." ART 139 Codul munci-eu interprezte altfel, cum pot sa fac cerere de concediu pe o zii libera stabilita de lege ziua de paste ortodox 13.04.2015?????????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 9 Aprilie 2015
ei au dreptate. legea zice prima si a doua zi de paste , nu spune data, acesta difera de la o religie la alta....cei care nu sunt crestini au alte zile....
In mod normal ar fi trebuit sa anuntati in scris angajatorul ca sarbatoriti Pastele dupa ritul romano-catolic, prin urmare prima si a doua zi libera ar fi fost (au fost) in 5 si 6 aprilie 2015, zile platite conform legii sau contractului colectiv de munca daca acesta din urma este mai favorabil.
Daca programul de lucru al angajatorului va permite veti lucra in 13.04.2015, daca nu veti fi in concediu de odihna.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
ytrewq, utilizator
Nu exista nicio astfel de obligatie . De unde ati dedus dvs ca trebuie sa fie in CO ?

Astfel de situatii trebuie sa fie reglementate prin reg.intern sau ccm aplicabil al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale calinbbalan calinbbalan Buna Ziua ! Intrebarea mea se refera la zilele libere platite pt. acest an 2012 mai ales de sarbatorile religioase. De Paste de apartenenta a religiei ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)
Art 139 codul muncii adi0374 adi0374 Buna ziua, CF modificarilor aduse codului muncii in 2018 la articolul 139 cu referire la zile libere pentru angajati de alta religie decat ortodoxa , ... (vezi toată discuția)