avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizare construire casa de vacanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizare construire casa de vacanta

V:)a rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: am un teren extravilan, in apropierea orasului, la 150 m de sosea, si as dori sa construiesc pe el o casa de vacanta. Care sunt demersurile si ce autorizatii imi sunt necesare. Am cautat mai multe informatii cu privire la constructia unei case de vacanta, dar nu am gasit nimic mai concret. Va multumesc. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 16:38, 24 Iunie 2009
Solicitati informatii serviciului de urbanism al primariei de care apartine terenul.
Primul pas ar fi sa solicitati un certificat de urbanism de la primaria de care apartineti , pentru a vedea ce conditii impune administratia locala. Daca terenul are destinatie agricola, va trebui mai intai scos din circuitul agricol , pentru ai se da destinatia de teren pentru constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Pentru un teren extravilan se emite certificat de urbanism? Costin29 Costin29 Am un teren care este in extravilanul unei localitati si as vrea sa stiu daca pentru el se poate emite de catre autoritatiile locale(primarie) un certificat de ... (vezi toată discuția)
probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui teren extravilan clau1858 clau1858 Buna seara As dori sa va intreb ce pot face daca am scos din circuitul agricol un teren situat in extravilan si in certificatul de urbanism este mentionat ... (vezi toată discuția)