Buna ziua o sa ma casatoresc peste 6 luni problema este ca s-ar putea sa-mi nu cunosc prea bine nevasta si mai ales familia ei asa cum credeam.Problema se pune in felul urmator eu am foarte multe lucruri noi diverse calculatoare, aspirator, haine noi etc. si mi-e frica ca nu cumva sa dea de pomana din lucrurile mele parintilor ei, fratelui ei sau diverse cunostinte fara acordul meu sau familia ei sa fie posesiva pe lucrurile mele sau sa am bani stransi din castigul meu in care nevasta iî ia pe toti
fara sa-mi ceara acordul.Ce ma fac? Cum abordez aceasta situatie?
fie incheiati o conventie matrimoniala (daca doriti sa va casatoriti sub alt regim decat cel al comunitatii legale).
fie intocmiti un inventar al bunurilor mobile proprii (daca nu doriti sa alegeti alt regim matrimonial decat cel al comunitatii legale). Inventarul se poate face de catre notar sau se poate face chiar intre parti, sub semnatura privata, dar neaparat inainte de incheierea casatoriei.
Nu va protejeaza nimeni bunurile proprii. Daca va fi nevoie sa le recuperati,va trebui sa mergeti in instanta cu dovezi clare! Altfel,puteti sa le considerati ca a fost cutremur si s-au pierdut! Eu ma chinui de luni de zile sa imi recuperez bunuri si toata lumea ma trimite in instanta! Bani,nervi,timp,avocat... De 9 luni de zile ma chinui sa imi recuperez bunuri dinaintea casatoriei bazata pe incredere oarba si nici acum nu mi-am recuperat tot. Iar de bunurile agonisite in timp nici vorba sa recuperez decat in instanta. Si am si dovezi,martori... Pana si un premiu castigat de mine il tine la el. Deci,increderea maxima,devotament....pierderi maxime in cazul meu. Sa nu mai zic de bunuri si munca ce s-a adunat in 7 ani...
Daca aveti asemenea dubii de ce va casatoriti? Puteti oare sa dormiti noaptea cu ea? Daca va omoara in somn? Doar n-o stiti bine, desi pare o persoana simpatica... Glumesc, evident, dar...
Cand ajungeti sa faceti un astfel de pas ar trebui sa stiti ce faceti. E drept ca pe unii oameni nu-i cunosti cu adevarat nici dupa zeci de ani.