avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce sunt incadrat in articolul103daca eu am facut o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce sunt incadrat in articolul103daca eu am facut o contraventie in articolul102?

buna ziua .as vrea sa ma lamuresc si eu cu ceva.am condus pe camp cu o alcolemie de 0,016 adica 2 pahare de tuica,in drum spre casa mea ,casa mea fiind la marginea satului cu 2 case mai incolo .Politia ma reperat pe camp ,ei stateau la panda la intrarea in sat si in momentul in care am parcat au oprit si ei si m-au inhatat ca pe un infractor si m-au bagat in masina politiei pentru a ma duce la 40km in primul oras pentru a face etilotestu,in masina mi-au luat telefonul din mana si mi-au inchis ca sa nu ma sune nimeni ,asta pentru ca nevasta mea care era la geam a vazut ca sunt dus in masina politiei si disperata ma suna sa vada ce mi se intampla ,am apucat doar sa-i zic ca ma duce politia pentru etilotest ,nu vreau sa intru in amanunte sa va zic ce rau sa simtit sotia ,sora , de ingrijorare ca nu puteau da de mine intrucat politia mi-a inchis telefonul.In urma etilotestului mia iesit alcolemia 0,016mg mi sa facut proces -verbal suspendarea permisului pentru 90 de zile .Bun.Am vrut sa fac plangere asupra politistiilor care m-au bruscar ,m-au imbrancit,au condus cu peste 100 km la ora punandu-mi viata in pericol,mi-au inchis telefonul ,luandu-mi sansa sa pot vb cu familia mea ,dar m-am razgandit spunandu-mi ca sunt de vina intrucat am baut.In procesul verbal scrie clar ca ma incadrez in art.102 aliniatul 3 litera a .In urma cu o zii am primit o instintare de la politia rutiera cum ca imi face cunoscut ca pentru incalcarea prevederilor art.103 alin.2 lit a republicata ,cu modificarile si completarile ulterioare ,v-a fost suspendat exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 120 de zile.Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce trebuie sa ma prezint la serviciul de politie rutiera pentru verificarea cunoasterii reguliilor de circulatie in conditiile art.106.Acuma va intreb de ce m-au aruncat dintr-un articol in altul in care nu ma incadrez adica din 102 in 103 cand in procesul verbal scrie clar ca ca mi se suspenda permisul pe 90 de zile ,iar acuma in instintarea respectiva pe 120 de zile ,nu mai inteleg nimic ,politia rutiera are dreptul de a face asa ceva??Poate au gresit ei articolul sau nu imi explica ce sa intamplat de ce mi-au modificat articolul ,poate sa aibe legatura cu faptul ca in urma cu 5 luni am avut permisul suspendat pe 30 de zile pentru depasire interzisa adica pe linie continua,poate sa imi prelungeasca suspendarea pentru accea contraventie ,consider ca mi-am ispasit pedeapsa atuncia ,am stat 30 de zile ,am platit amenda ,ce legatura mai exista una cu cealalta ?Multumesc anticipat daca cineva ma lamureste.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
arpad84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 11:58, 10 Aprilie 2015
Cum adica sunteti incadrat la 103? Art 103 stabileste situatiile in care se suspenda permisul iar 102 stabileste tipuri de contraventii. Ce exact va nemultumesti?
In procesul verbal fapta savarsita se incadreaza in articolul102,al.3 lit.a iar in instintarea primita ieri mi-au modificat articolul la 103 alin.2 lit a ceea ce inseamna suspendarea permisului de la 90 de zile cum era initial in procesul verbal la 120 de zile .Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce trebuie sa ma prezint pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie din art.106 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.Cum se poate asa ceva ,nu inteleg.
Buna ziua,

Daca nu sunteti multumit puteti sa contestati procesul-verbal in 15 zile de la comunicare.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 120 zile vlupou vlupou am fost prins in mai putin de sase luni savarsind aceeasi contraventie, adica conducand sub influenta bauturilor. pv a fost intocmit cu retinere pe 90 zile. ... (vezi toată discuția)
Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)