Am inteles ca din 9 mai se aplica aceasta lege, care impune pentru persoane juridice plafonul de 10.000 lei plati pe zi. Cum poate functiona in aceste conditii o firma care achizitoneaza fructe de padure si ciuperci, de la persoane fizice (achizitia pe persoana este max 3.000 lei). In mod normal intr-o zi se achizitioneaza marfa de ca 20.000 lei. In afara de aceasta se mai platesc ca 2.200 lei, contravaloarea muncii zilierilor. Mentionez ca nici una din persoanele implicate in acest proces (culegatori, zilieri) nu au (si nu vad nici o posibilitate sa isi faca) conturi bancare.
Am citit legea si nu vad nici o exceptare - oricum exista activitati de colectare fructe, lapte piei, de la persoana fizice....Ce se poate face?
Art. 3.
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1) se pot efectua operaţiuni de încasări şi plăţi în numerar, în următoarele condiţii:
a) încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei de la o persoană;
Plafon zilnic este de 5000/pers. si plafonul pe total de zi? Adica daca eu pers juridicaa am incasat 5000 lei de la un client ( tot pers juridica) mai pot sa am incasari pe ziua respectiva?