avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri si animale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri si animale

Am un teren agricol de 400 mp neimprejmuit pe care cultiv diferite legume si un vecin care detine doi porci , un caine mare si mai multe pasari care imi strica in fiecare an , de mai multe ori recolta . Am o intrebare : eu trebuie sa imprejmuiesc terenul meu , sau vecinul trebuie sa aiba grija ca animalele lui sa nu-mi mai strice ? Cum trebuie sa procedez ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mihalcioiu_liviu , utilizator 11:11, 15 Aprilie 2015
Cel care are un interes poate (adica are dreptul sa o faca) sa isi imprejmuiasca terenul si are dreptul sa solicite de la vecin suma de bani care i-ar reveni acestuia pentru cheltuielile ocazionate de imprejmuire (in fapt, jumatate din bani pentru manopera si materiale).
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri si animale mihalcioiu_liviu mihalcioiu_liviu Am un teren de 350 mp neimprejmuit , pe care-l cultiv cu diferite legume . Vecinul meu detine doi porci , un caine si mai multe gaini care tot imi strica ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)