avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu reclam, eu vinovat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu reclam, eu vinovat

pe scurt ,,mama a murit ,moarte normala ,taxe la zii ,ortodocsa , noi fam am cautat loc de veci ,in cimitirul comunitatii nu erau locuri libere, cimitirul confessional era neigrijit ,iar capela era departe de cimitir ,iar celalat cimitir confessional ,nu era deschis official ,nu era sfintit si nici in ziua de azi nu are autorizatie de functionare, am ales cimitirul privat am gasit si preot ,dar acesta ne-a zis ca nu e preotul paroh si ca au o lege interioara care spune ca nu au voie fara aprobarea preotului paroh sa vina la inmormintare sa faca slujba ,am contactat preotul paroh acesta a refuzat sa vina pe motiv ca nu are voie intr-un cimitir privat ,a cerut aprobare de la protopop de satu mare ,nu a primit aprobare si nu a venit. L-am sunat pe celalat preot orthodox ,acesta a spus ca vine ,.Inainte de priveghi ,ma suna patroana cimitirului si-mi spune ca preotul nu mai vine la inmormintare ,pt ca a fost sunat de ahiepiscop ,ca daca vine la inmormintare va fi dat afara,dar totusi va veni la priveghi.Asa ne-am trezit fara preot ,neavind ce face am apelat la un preot Greco-catholic ,asa sa intimplat pe scurt ,am dat in judecata si .........citez din motivare ```Reclamantul PC a refuzat inhumarea mamei sale atit in cimitirul confesional ortodox cat si in cimitirul comunitatii locale coform variantelor propuse de catre preotul paroh al paratei asa cum rezulta din cuprinsul cererii de chemare in judecata .
```In aceste conditii reclamantul P C este cel care nu a respectat vointa persoanei decedate ,respectiv a mamei sale in ceea ce priveste aspectul confesional al funerariilor.

```Asadar ,instanta retine ca parata +++++++ nu avea atributii in ceea ce priveste alegerea cimitirului ca loc de inhumare a mamei petentului de indata ce dispozitiile art 80 ,alin . 1 si 2 din N.C.C prevad ca in lipsa unei optiuni exprese a persoanei decedate va fi respectata ,in ordine ,vointa sotului ,a parintilor ,a descendentilor ...in ceea ce priveste felul funerariilor .

``` Pentru aceste considerente ,instanta urmeaza a admite excetia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei +++++ invocata de aceasta din urma prin intimpinare si va respinge actiunea ca fiind formulata impotriva unei persoane lipsite de calitate procesual pasiva .
in cocluzie`````
Asta a inteles Judecatoria xxx din 200 pagini A4 de documente eu cred ca nu au citit nimic ,avind in vedere decizia toata lumea stie ca preotul face slujba de inmormintare chiar si fara lege scrisa si totusi d-n judecator ma acuza pe mine
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 16:35, 2 Octombrie 2021
In primul rand ,condoleante
In al doilea rand,trebuie sa firi informat ca instanta este investita cu mii de dosare ,pe care trebuie sa le studieze,sa le analizeze,sa retina esenta ,ca in final sa pronunte solutie temeinica si legala
Constientizati ca mai ales in instanta,mai ales intr-o speta care nu este deosebit de complexa,nu cantitatea este esentiala ci calitatea informatiilor
Constientizati ca instanta detine o prioritate intre cauze dupa complexitate,dupa numarul de parti si ca nu detine timpul faptic pentru a parcurge sute de pagini
Ati fost reprezentat de aparator ales in instanta ?
Trebuie sa mai cunoasteti ca s-au schimbat perceptele vechi conform carora fiecare venea cu popa care ii place si regulamentele noi bisericesti obliga preotii sa respecte reguli noi ,in special responsabilitatea teritoriala
Exista localitati unde pe o strada au obligatia sa presteze servicii 2 preoti de la biserici distincte-obligatie neconditionata de vointa enoriasilor
Referitor la solutia instantei,daca apreciati util si necesar puteti apela la persoana specializata ,care studiind profesional cele 200 de pagini se poate pronunta asupra sansei dvs la eventuala solutie favorabila prin contestarea solutiei instantei de fond
puteti sa-mi precizati ce lege -i obliga pe preoti ? ce lege le da dreptul sa impuna unde sa-mi ingrop mama ? ce lege le da dreputul sa-l ameninte pe preot ca daca vine la inmormintare va fi dat afara ?mentionez ca pe fond nu sa discutat nimic ,nu m-a lasat judecatorul ,cum poti dovedii calitatea pasiva fara sa intrii pe fond ?

Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2015
sexu, utilizator
pe cine ati actionat in judecata si pe ce motiv ?
am voie sa dau nume ? de institutii ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă în 2015 în mileniul III, într-o ţară civilizată ai avut şi ţi-ai creat astfel de probleme, opinia mea fermă este că trăieşti de pomană. Şi până acum ai trăit de pomană. Dacă crezi în popi şi în Dumnezeu eşti pierdut ca fiinţă umană raţională. Acesta este purul adevăr logic pentru cine mai are creier. Ai ajuns să crezi că acolo sus în ceruri se află un individ cu barbă, atotputernic, care te urmăreşte ce faci, dacă greşeşti te bagă în iad şi dacă nu, te duce în rai. Întreabă-te un singur lucru, cum puii mei, o aşa fiinţă atotputernică, ca Dumnezeu, are doar o mică problemă pe care nu o poate rezolva. Nu se descurcă cu banii. Şi cere de la tine. Şi cine e prost îi dă.

Alte discuții în legătură

Codul muncii sexu sexu ce se intimpla daca angajatorul nu respecta termenul dat conf codului muncii art 252 alin 3 ? (respectiv 5 zile) (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)