avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale somaj din spania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

somaj din spania

Daca eu vreau sa plec in romania si in urma anilor munciti in spania am dreptul la somaj daca as munci in romania mai pot lua somaj din spania?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:32, 24 Iunie 2009
Fiind cetateni comunitari, se aplica Regulamentul (CEE) nr. 1408/71. Ca urmare,
Vă puteţi păstra dreptul la prestaţii pe o perioadă de trei luni dacă îndepliniţi următoarele condiţii:
* aţi beneficiat de indemnizaţie de şomaj timp de cel puţin patru săptămâni în ţara pe care o părăsiţi (serviciile de ocupare a forţei de muncă competente pot lua în calcul o perioadă mai scurtă);
* solicitaţi instituţiei competente documentul E 303;
* vă înregistraţi la serviciile de ocupare a forţei de muncă din ţara în care v-aţi stabilit, în termen de şapte zile lucrătoare de la sosire;
* vă supuneţi procedurilor de control efectuate de statul membru în care rezidaţi.
NB: în conformitate cu articolul 69 din Regulamentul (CEE) nr. 1408/71, un lucrător aflat în şomaj „pierde în întregime dreptul la prestaţii în temeiul legislaţiei statului competent, dacă nu revine acolo înainte de expirarea acelei perioade”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E301 serrina serrina As vrea sa stiu cum pot obtine adeverinta E 301. Mentionez ca locuiesc acum in Germania si carnetul de munca il am aici cu mine. As vrea sa stiu daca-l pot ... (vezi toată discuția)
Obtinerea formularului e301 Refdy Refdy Tatal meu locuieste in Spania si are nevoie de formularul E301 pentru a obtine o indemnizatie. Problema consta in faptul ca el nu poate sa vina in tara, drept ... (vezi toată discuția)
Contributii platite in alte tari; pensie comunitara lore79 lore79 buna seara.in urma cu 2 ani am lucrat in italia cu carte de munca{un an}ceea ce inseamna ca am contribuit la fondul de pensii de acolo.Intrebarea mea este,unde ... (vezi toată discuția)