avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am voie sa plantez un copac in fata blocului, fara ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am voie sa plantez un copac in fata blocului, fara autorizatie?

Vreau cu niste prieteni sa plantam niste copaci in fata blocului. Este vreo lege care ne impiedica sa facem asta? De asemenea, daca vreau sa plantez in fata altui bloc, in care nu locuiesc, pot face acest lucru fara sa primesc vreo amenda? Am cautat pe google, dar n-am gasit nimic concludent. Sau daca vreau sa plantez oriunde, in bucuresti, un copac, e vreo lege care ma impiedica sa fac asta? Va multumesc.

P.S. Daca se poate, va rog, sa oferiti si sursa informatiei, atunci cand raspundeti.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:24, 12 Aprilie 2015
Stiu sigur ca in fata blocului puteti planta nestingheriti.

Nu stiu daca in alte locuri ati avea voie. La urma urmei, de ce nu? Numai sa nu fie o zona sistematizata, parc, gradina publica, ceva de genul asta.
Este lăudabilă inițiativa d-voastră însă nu putem să facem tot ce dorim deoarece acele spații sunt spații verzi amplasate adiacent blocurilor și sunt în administrarea publică locală .Prin urmare, conform art.9 al.3 al L.24/2007 actualizată, pt. executarea de plantări este nevoie de consimțământul primăriei.
Pe de altă parte, dacă fiecare va dori să planteze ce vrea sau unde vrea(nu este vorba de proprietatea privată în care dacă vrem, putem să ne plantăm un copac în casă)ce estetică ar mai exista., cum s-ar încadra într-un plan urbanistic floral(căci există un PUD peste tot, )
Pe de altă parte, dacă fiecare va dori să planteze ce vrea sau unde vrea(nu este vorba de proprietatea privată în care dacă vrem, putem să ne plantăm un copac în casă)ce estetică ar mai exista., cum s-ar încadra într-un plan urbanistic floral(căci există un PUD peste tot, )

Daca casa nu are gradina interioara, ar fi bine sa plantati copacul in gradina casei, ca sa nu munciti sa il scoateti zilnic la aer! :D
In fata imobilului unde locuiti puteti sadi puieti pomi
La alt imobil,aveti nevoie de acordul asociatiei de proprietari
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!:)

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Proprietatea spatiului verde din spatele blocului ion minca ion minca Unul dintre vecini a avut surpriza neplacuta de a-si gasi masina avariata din cauza unui copac cazut in spatele blocului, iarna trecuta. Masina a fost reparata ... (vezi toată discuția)
Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)