avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietatea spatiului verde din spatele blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietatea spatiului verde din spatele blocului

Unul dintre vecini a avut surpriza neplacuta de a-si gasi masina avariata din cauza unui copac cazut in spatele blocului, iarna trecuta. Masina a fost reparata insa ASIGURATORUL are acum pretentia de a-si recupera banii de la asociatia de proprietari (AP). Juristul asiguratorului acuza acum AP ca fiind responsabila pt producerea daunei, prin faptul ca nu a luat masuri la timp pt toletarea copacilor de pe spatiul verde aferent blocului.

Intrebare: spatiul verde din spatele blocului se afla in proprietatea asociatiei sau a primariei?

Pe titlul de proprietate scrie suprafata apartamentului si cota parte de teren (~10mp) - care din cate stiu este terenul pe care este construit blocul, nu terenul din jurul acestuia.
Cel mai recent răspuns: macoveiv , utilizator 21:53, 11 Aprilie 2013
Administratia Domeniului Public trebuie sa faca toaletarea copacilor, asociatia de proprietari sau proprietarii nu au voie sa se atinga de acesti copaci, chiar daca sunt uscati trebuie facuta adresa catre ADP si doar ei se ocupa de acest lucru.
Spatiu care este in jurul blocului apartine de domeniu public, nu este proprietatea asociatiei.
Va multumesc pentru mesaj.
Puteti sa-mi indicati un temei legal, am nevoie pentru ca AP este amenintata cu justitia. Momentan ne-a chemat la mediator.
La mediere trimiteti asiguratorul catre ADP al carui spatiu este in proprietate.

Plus ca asiguratorul ar trebui el, mai inainte de toate, sa dovedeasca cu o prevedere legala ca asociatia de proprietari are obligatia sa toaleteze copacii din proprietatea primariei.

Cota parte pe care o aveti inscrisa in actul de proprietate se refera la proprietatea comuna privitoare la condominiu pana la limita de 0.90 m de la zidul cladirii catre exterior.
ADP, dupa cum ii este si titulatura, nu este proprietarul terenului respectiv. Terenul este al Primariei, sub o forma juridica, dar poate a fost cedat, spre administrare, asociatiei de proprietari. Daca terenul este imprejmuit si este lipit de corpul blocului iar asociatia de proprietari -avandu-l in administrare- nu a sesizat Primaria in legatura cu posibilitatea prabusirii copacului situatia nu mai este asa de simpla.
Nu exista nici un act prin care primaria sa cedeze teren asociatiei de proprietari. Dar, intr-adevar spatiul verde de linga bloc este ingradit. Decurge de aici vreo obligatie?

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aferente pt.2 apartamente unite. Andreia08 Andreia08 Buna ziua Am cumparat impreuna cu parintii 2 apartamente intr-un bloc nou. Apartamentul meu este in suprafata utila de 56.65 mp , cota indiviza 0,73/100-a ... (vezi toată discuția)