avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura in caz de dosar penal cu NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura in caz de dosar penal cu NUP

sunt in dilema privitor la procedura sau traseul pe care il urmeaza un stfel de dosar si timpii pe care ii necesita
dar sa va prezint pe scurt situatia
am cauzat un accident auto prin depasirea marcajului "dunga continua" - greu vizibil pe acel sector de drum,, intr-o curba cu vizibilitate redusa si am avariat un autoturism care circula regulamentar din sens opus;
precizez ca pe sensul in care circulam eu era atribuita o banda, iar pe sensul opus - doua benzi de circulatie
in urma coliziunii unei persoane din masina pe care am accidentat-o i s-a declansat o hemoragie nazala, fiind preluata de salvare si supusa investigatiilor la sectia UPU de la spitalul ce era de garda, concluzia fiind favorabila ambelor parti - adica nu a fost necesara spitalizare sau alte interventii, fapt pt care nu au depus plingere si in declaratie au scris ca n u au nici un fel de pretentii de la mine, autoturismul lor urmanda a fi reparat pe asigurarea mea
asadar dosarul s-a incheiat repede la politie cu propunerea de NUP si a fost trimis la procuratura, in conditiile in care eu mi-am recunoscut vina, iar partea vatamata nu a depus plingere si nu a avut nici o pretentie, intelegerile intre noi fiind amiabile, fara nici un soi de animozitati
1. de la accident au trecut o luna si o saplamina si nu stiu cit va mai dura pina se va inchide dosarul ...momen de la care va incepe perioada de suspendare a permisului (pe o perioada de 3 luni)
2. nu inteleg care e traseul acestui dosar? deci de la politie (dosarul continund toate actele necesare) a fost depus si inregistrat la procuratura (am nr de inregistrare al dosarului), insa de aici....sunt in dilema....trebuie sa se intoarca din nou la politie sau trebuie sa il preia unul din procurori si sa de-a decizia NUP, dupa care se reintoarce la politie pt a mi se prescrie perioada de suspendare a permisului ???? vreau sa stiu care e traseul firesc pt a sti unde pot interveni pentru urgentarea dosarului, intrucat la inceputul lunii octombrie imi este foarte necesar permisul, iar dupa cite vad dureaza enorm de mult pina de da rezolutia pe dosar
va multumesc anticipat pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: printesaL , utilizator 23:00, 24 Iunie 2009
Dosarul ramane la parchet.
De regula inainte de a trimite dosarul cu orice fel de propunere, politistul discuta solutia cu procurorul care il supravegheaza. Regula decurge din rolul de supraveghere a activitatii de cercetare penala exercitat de procuror
La parchet, procurorul confirma solutia printr-o rezolutie si ar trebui sa va trimita o comunicare cu privire la solutia de NUP adoptata in cauza.
Daca insa dosarul nu a mai ajuns la procurorul care a fost initial de acord cu propunerea politiei ci la altul, care considera ca ar mai trebui administrate probe. Acesta poate dispune restituirea la politie in vederea completarii dosarului.
Dar de ce nu mergeti in audienta la primul procuror, cu o cerere, in care sa solicitati sa vi se comunice solutia, chiar sub motivul pe care l-ati prezentat ca veti avea nevoie de permis?
va multumesc mult
e o sugestie foarte buna
cu atat mai mult cu cat e foarte posibil sa parasesc tara in noiemrie si lipsa permisului mi-ar creea ceva limitari
dar inainte de asta voi cere citeva lamuriri de la politie, intrucat la inchiderea dosarului (inainte de a fi trimis la procuratura) mi s-a spus ca de la ei (de la politie) mi se va trimite instiintare dupa ce se va reintoarce dosarul cu solutia NUP de la procuratura
multumesc inca o data
Dar atentie ca pentru a va reprimi permisul va trebui sa dati testul de 15 intrebari la serviciul circulatie intrucat urmare a incalcarii unor reguli de circulatie ( parca ati depasit linia continua) ati produs pagube materiale, vatamari corporale si ati fost sanctionata cu 90 zile suspendare. Vezi art. 106 al.1 lit a din OUG 195/2002, cu modificarile ulterioare si art.219 al.3 din Regulamentul de aplicare a OUG 195
am citit acum articolele indicate
e bine ca pot da acest test in perioada de suspendare
in sfirsit am gasit un avantaj :">
adica ... timp de 3 luni (de la data inchiderii dosarului) am vreme sa ma ocup de testare
multumesc mult pentru indrumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in baza art. 106 alsalieri alsalieri Buna ziua! In urma accidentului produs in data de 27 dec 2009 mi-a fost retinut permisul pana la solutionarea procesului de NUP. Mi s-a dat NUP in data de 4 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conform art. 103, lit. c) din oug nr. 195/2002 vili_topor vili_topor Am fost cercetat intr-un dosar penal in care a fost inceputa urmarirea penala pentru infractiunea prevazuta de 184, art 2 si 4 din Cod penal(vatamare ... (vezi toată discuția)
Drept de circulatie claudia violeta claudia violeta In luna octombrie mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 1 luna. Am contestat procesul verbal si m-am prezentat cu certificatul de grefa la ... (vezi toată discuția)